PDA

Bekijk de volledige versie : Nieuwe campus Turnhout lokt meer studenten naar K.H. Kempen


Barst
19th September 2010, 20:24
Nieuwe campus Turnhout lokt meer studenten naar K.H. Kempen


TURNHOUT - Voor de bijna 7.000 studenten van de Katholieke Hogeschool (K.H.) Kempen begint maandag het nieuwe academiejaar. Volgens de eerste cijfers is het aantal inschrijvingen aan de hogeschool gestegen met vier procent. En dat komt vooral door de nieuwe campus in Turnhout.


Die campus blijkt een ware aantrekkingspool te zijn. Het aantal nieuwe studenten in Turnhout stijgt met 24 procent. Daarmee neemt de campus Turnhout bijna de volledige stijging van het aantal nieuwe studenten van de K.H.Kempen voor zijn rekening.

De K.H.Kempen heeft campussen in Geel, Lier, Turnhout en Vorselaar en groepeert de opleidingen in drie domeinen: Gezondheid en zorg, Mens en maatschappij, en Wetenschap en technologie.

Het domein Gezondheid en zorg is dit academiejaar duidelijk de groeipool en trekt de meeste nieuwe studenten aan. De opleidingen van Mens en maatschappij verwelkomen ongeveer evenveel nieuwe studenten als vorig jaar, terwijl het domein Wetenschap en technologie het met drie procent minder nieuwe studenten moet doen.

Met de nieuwe campus langs de Lokerenstraat krijgt de K.H. Kempen een langverwacht gezicht in Turnhout. De drie departementen Lerarenopleiding, Gezondheidszorg en Handelswetenschappen en bedrijfskunde, die tot nu toe over de stad verspreid zaten, beschikken voortaan over een gezamenlijke infrastructuur van 11.000 vierkante meter, goed voor een kostenplaatje van 24 miljoen euro.


Blog DS, 19-09-2010