PDA

Bekijk de volledige versie : Virtueel bezoek Rubenszaal


Barst
9th July 2010, 14:31
Rubenszaal virtueel te bezoeken


ANTWERPEN - De Rubenszaal van het museum van Antwerpen kun je voortaan zelfs op je Iphone of Ipad bezoeken.


Het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten van Antwerpen wil de trein van de nieuwe media niet missen. Op Facebook telt het museum meer dan tweeduizend fans en ook via Twitter houdt het contact met de museumvrienden. Sinds gisteren kun je online rondwandelen in de Rubenszaal, de belangrijkste zaal van het museum.

Op de vernieuwde website krijg je geen opeenvolging van reproducties te zien, maar kun je vrij rondkijken in de Rubenszaal en zelf kiezen bij welke schilderijen je stilstaat. Wie dat wil, kan de werken in detail bekijken of informatie oproepen. De virtuele wandeling is ook te downloaden op Iphone, Ipad of Ipod Touch.

Daarnaast werkt het museum verder aan het ontsluiten van zijn bezit. Nu al worden 50 topwerken op de site gepresenteerd en van toegankelijk commentaar voorzien. Op termijn zullen dat 150 werken zijn. Ook de museumcatalogus is online te raadplegen. En wie wil weten hoe het museum er in de toekomst zal uitzien – dit najaar gaan de deuren dicht voor een ingrijpende renovatie – vindt alle informatie over de komende verbouwing en uitbreiding.

www.kmska.be


DS, 09-07-2010