PDA

Bekijk de volledige versie : Kinderen van lesbische koppels scoren beter op school


Anne Van den Bosch
12th June 2010, 00:13
Kinderen van lesbische koppels scoren beter op school

Groot gebracht worden door twee moeders staat een gezonde psychologische opvoeding niet in de weg, dat blijkt uit een studie bij de eerste generatie van kinderen die opgevoed werden door lesbische koppels. De kinderen zouden zelfs socialer zijn en het beter doen op school.

Beter op school
De onderzoekers volgden 77 gezinnen met lesbische ouders van zowel jongens en meisjes tot hun 17de, ze ondervroegen de moeders over hun kinderen en beoordeelden hun gedrag met een gestandaardiseerde methode. Elke tieners vulde ook zelf een psychologische vragenlijst in. De vorsers vergeleken de resultaten met die van moeders van conventionele gezinnen. Daaruit blijkt dat de kroost van lesbische koppels beter scoorden op school, minder sociale problemen hadden, minder regels braken en minder agressief waren. Ook de antwoorden van de kinderen bevestigden dit.

Beter gepland
Het is de onderzoekers onduidelijk waarom kinderen van koppels van hetzelfde geslacht het op psychologisch vlak beter doen dan die van heteroseksuele ouders. Dit zou kunnen komen doordat moeders het ouderschap beter plannen en bereid waren hun kinderen te helpen wanneer ze gediscrimineerd werden. "Deze kinderen zijn er bewust gekomen, het zijn geen ongelukjes", aldus onderzoeker Gartrell. De tieners die wel te maken kregen met homofobie en pestgedrag hadden wel meer stress en depressieve klachten dan hun leeftijdsgenoten.

Dit is het eerste onderzoek dat kinderen van lesbische koppels volgt van de verwekking tot de adolescentie. (ep)

Bron: hln - 08/06/10

Mening: Geen oninteressant onderzoek. Wel nog een beetje vaag, denk ik. Het is in elk geval wel een feit dat de kinderen in deze gevallen geen ongelukjes kunnen zijn... Hoewel ik vind dat dit geen belemmering mag zijn voor kinderen van heterokoppels. Over echte ongelukjes kan tegenwoordig toch ook haast niet meer gesproken worden, meestal krijg je immers nog de kans om te beslissen of het 'niet geplande kindje toch gewenst' is...