PDA

Bekijk de volledige versie : Aantal verkeersslachtoffers op Belgische wegen licht gedaald


Barst
4th June 2010, 00:17
Aantal verkeersslachtoffers op Belgische wegen licht gedaald


In de periode tussen april 2009 en maart 2010 vielen op de Belgische wegen 814 doden bij verkeersongevallen. Dat is het laagste cijfer ooit dat geregistreerd werd door de Verkeersveiligheidsbarometer van het Belgisch Instituut voor Verkeersveiligheid (BIVV).


Staatssecretaris voor Mobiliteit Etienne Schouppe stelde de cijfers donderdag voor.

Ten opzichte van het jaartotaal van maart 2009 daalde het aantal doden ter plaatse bij ongevallen met 1,3 procent. De daling is vooral te danken aan een daling van de verkeersslachtoffers in Wallonië met 4,3 procent.

In het Vlaams Gewest evolueerde het aantal verkeersdoden sinds begin 2009 niet. In het Brussels Hoofdstedelijk Gewest steeg het aantal verkeersdoden, net als de voorgaande jaren overigens, tot 28 doden ter plaatse.

Het aantal ongevallen met vrachtwagens daalt verder in 2010, maar het aantal doden bij vrachtwagenongevallen lijkt te stagneren op zo’n 100 per jaar.

Ook het aantal weekendongevallen ligt in een dalende lijn, maar het aantal doden ter plaatse bij verkeersongevallen in het weekend evolueert niet. 40 procent van alle verkeersdoden in Vlaanderen en 50 procent in Wallonië sterft als gevolg van een ongeval tussen vrijdag 22 uur en maandag 6 uur.

Het BIVV en staatssecretaris Schouppe concluderen dat een lichte vooruitgang geboekt is wat de algemene evolutie betreft, maar dat er desondanks een aantal probleempunten overeind blijven, zoals het grote aantal verkeersdoden tijdens het weekend.


Blog DS, 04-06-2010