PDA

Bekijk de volledige versie : Belgische fabrieken maken meer auto's


Geert.Janssen
11th May 2010, 14:37
BRUSSEL - De vier autoconstructeurs in ons land hebben de afgelopen vier maanden 172.168 auto's geproduceerd, een stijging met 10 procent in vergelijking met dezelfde periode in 2009 (161.604).

Dat meldt Agoria, de federatie van de technologische industrie, dinsdag.

Volvo Cars produceerde tijdens de eerste vier maanden één derde meer auto's dan tijdens dezelfde periode vorig jaar. Dat is vooral te danken aan het succes van de XC60, de C30 en de ecologische e-drivemodellen. In Gent rolden er in totaal 76.726 auto's van de band.

De komende weken wordt bovendien een aanvang genomen met de productie van de nieuwe S60.

Bij Audi in Vorst werden van januari tot april 14.453 auto's (A3 Sportback) geproduceerd. Dat is iets minder dan tijdens het eerste kwartaal van 2009, maar dat heeft alles te maken met de voorbereiding van de fabriek op de komst van de A1.

Bij Ford in Genk werden 57.922 auto's geproduceerd. De fabriek heeft bovendien goede vooruitzichten met de commercialisering van de vernieuwde S-MAX en Galaxy.

Bij GM in Antwerpen rolden 23.067 Opel Astra-modellen van de band, een lichte daling tegenover 2009. Zoals bekend wordt het nieuwe Astra-model niet in Antwerpen geproduceerd. General Motors wil de fabriek volledig sluiten.

Ook de vrachtwagenconstructeurs deden het goed in de eerste maanden van het jaar, met een productiestijging van 38 procent bij Volvo Europa Truck als uitschieter.

Mijn mening:

Dit is zeker goed nieuws.
Mede omdat het de laatste tijd niet goed gaat in deze sector.
In België hebben we de laatste maanden meermaals problemen gehad met de constructeurs van auto's.
Nu is het goed nieuws voor de werkgelegenheid als je weet dat er meer geproduceerd gaat worden en er nieuwe modellen aankomen in België.

Bron: BELGA dinsdag 11 mei 2010, 13u16 Auteur: wle