PDA

Bekijk de volledige versie : Belgisch team rijdt 470 kilometer met 1 liter brandstof


Geert.Janssen
10th May 2010, 19:29
Belgisch team rijdt 470 kilometer met 1 liter brandstof

Een team van de universiteit van Luik is als derde geëindigd in de Shell Eco Marathon, categorie UrbanConcept. Ze slaagden erin 470,8 kilometer af te leggen met het equivalent van 1 liter brandstof. De race werd gisteren en vandaag gehouden in het Duitse Lausitz.
Een team van het Institut Supérieur Industriel ECAM uit Brussel werd vierde in dezelfde categorie (444,7 kilometer), een team van de Polytechnische Faculteit van Bergen eindigde op de veertiende plaats (169,5 kilometer). In totaal haalden ongeveer 104 teams de eindmeet.

Prototypes
In de categorie Prototypes eindigde de Lycée Technique Provincial Richard Stievenart uit Hornu op de 28ste plaats met 837,7 kilometer. Het team uit Hornu was wel het tweede beste team dat op diesel reed. Winnaar in de categorie "Prototypes" was een Frans team dat erin slaagde om 4.896 kilometer te rijden met 1 liter brandstof.

Doel
Het doel van de Shell Eco-Marathon, die al meer dan 25 jaar bestaat, is voertuigen te ontwerpen en te bouwen die een zo lang mogelijke afstand afleggen met zo weinig mogelijk brandstof.

De teams kunnen deelnemen in twee categorieën: "Prototypes" en "UrbanConcept". Prototypes zijn uiterst gestroomlijnde, futuristische modellen, terwijl de 'UrbanConcept'- voertuigen aan de meer klassieke criteria van wegvoertuigen moeten voldoen, zodat ze sterk lijken op de auto's voor dagelijks stadsgebruik. (belga/edp)


Eigen mening:

Dit is natuurlijk maar een gewoon race-bericht kan je zeggen, maar ik bekijk het veel verder dan een gewone race.
Voor alle mensen met een auto; denk er maar eens over na! 470 km/1l
Ik hoop dat ze deze prototypes natuurlijk ooit gaan uitbreiden naar algemene ingeburgerde en aangepaste gezinswagens. Waardoor we de uitputting van onze brandstoffen kunnen reduceren.


bron: HLN 07/05/10 19u56