PDA

Bekijk de volledige versie : 2 trams botsen in Hoboken


Ian.Sourdeau
10th May 2010, 18:14
Twee trams botsen in Hoboken


08:27 Maandagmorgen zijn twee trams tegen elkaar gebotst in Hoboken. Het ongeval zorgde vooral voor veel schade, maar er raakte niemand gewond.
Het ongeval deed zich voor op de Antwerpsesteenweg. "Rond 6.55 uur verliet een tram van lijn 4 de stelplaats aan de Jan van de Wouwerstraat en wilde hij rechtsaf slaan op de Antwerpsesteenweg richting Hoboken", vertelt Koen Peeters van De Lijn.

Weinig hinder

"Een tram die op lijn 2 reed richting Hoboken merkte de andere tram te laat op en het kwam tot een aanrijding."

Terwijl de tram op lijn 2 op eigen kracht weer naar de steltplaats geraakte, moest de tram op lijn 4 getakeld worden. De hinder voor de rest van het tramverkeer bleef beperkt. "De situatie was snel weer onder controle", aldus Peeters.

In Antwerpen zijn ook zaterdagavond al twee trams op elkaar gebotst. Vijf reizigers raakten daarbij lichtgewond.

Eigen mening
Het valt me steeds vaker op dat er trams en treinen botsen. Dit is natuurlijk heel erg, maar wat is de reden daarachter? Hoe kan het toch komen dat er zo'n ongelukken gebeuren? Komt het door de laksheid van de tram/ trein bestuurders of komt het vanuit het controle centrum?
Ik weet een tram heeft altijd voorrang op bestuurders, en op voetgangers. Maar als 2 trams voorrang hebben op hetzelfde spoor, wie heeft dan de echte voorrang?
Het zou een van de veiligste vervoersmiddelen moeten zijn, maar bij de botsingen zijn de gevolgen meestal catastrofaal.

Bron : GVA