PDA

Bekijk de volledige versie : Japanse schoolkinderen gevolgd via computerchip


Davy V.H.
28th September 2004, 17:26
Artikel


Japanse schoolkinderen gevolgd via computerchip - 28/09/2004


Slecht nieuws voor Japanse schoolkinderen. Spijbelen is er voortaan een stuk moeilijker geworden in Japan. Dankzij een nieuwe, geavanceerde methode zal het reilen en zeilen van schoolkinderen in de gaten kunnen gehouden worden.

Een aantal scholen is deze maand immers begonnen met een proef waarbij kinderen een mini-antenne dragen, zodat ze via radiosignalen kunnen worden gevolgd.

De kinderen worden uitgerust met een chip, die een signaal uitzendt naar een ontvanger bij de schoolpoort. Zo is het meteen duidelijk, wanneer een kind de school binnenkomt of verlaat. Het idee voor de proef is ontstaan omdat veel Japanners zich zorgen maken over de veiligheid op scholen. ,,Meer dan 70 procent van de ouders steunt dit idee. Dat geeft wel aan dat er grote behoefte aan is'', aldus een docent op een lagere school. ,,En de kinderen vinden het geweldig. Ze vinden het cool''.

Misdaad met veel geweld, zoals moord, overvallen en mishandeling, komt nog altijd weinig voor in Japan, maar de kleine criminaliteit is tot recordhoogte gestegen. Meer dan de helft van de Japanners gelooft dat het land minder veilig is geworden, blijkt uit onderzoek.



bron: Het Nieuwsblad