PDA

Bekijk de volledige versie : Netanyahu volhardt: geen bouwstop Oost-Jeruzalem


Barst
23rd April 2010, 00:27
Netanyahu volhardt: geen bouwstop Oost-Jeruzalem


De Israëlische premier Benjamin Netanyahu heeft vandaag -opnieuw- het Amerikaans verzoek weggewuifd om een bouwstop voor joodse nederzettingen in het bezette Oost-Jeruzalem in te lassen.


De rechtse regeringsleider maakte dit duidelijk in een interview op de Israëlische televisie. Een bouwstop in Oost-Jeruzalem is voor de Palestijnen van de door Fatah gecontroleerde Westelijke Jordaanoever een conditio sine qua non om het zogenaamde "vredesproces" weer aan te zwengelen.

VS-president Barack Obama had Netanyahu bij diens bezoek in maart aan het Witte Huis gevraagd, zich aan de (ooit beloofde) tijdelijke bevriezing van de bouwactiviteiten in Oost-Jeruzalem te houden plus een aantal andere goodwill-gebaren jegens de Palestijnen te stellen. Officieel heeft de voorman van Likoed nog niet op het verzoek gereageerd, maar Israëlische politici verkondigen dezer dagen met de regelmaat van een klok hoe het "heilige" Jeruzalem "een en ondeelbaar" is. Oost-Jeruzalem, sedert 1967 door Israël bezet, moet de hoofdstad van een krachtens de "tweestatenoplossing" op te richten Palestijnse staat worden.


Blog HLN, 22/04/10 (dpa/belga/ypu)