PDA

Bekijk de volledige versie : Winnaars & verliezers 20-03-2010


Barst
20th March 2010, 16:36
WINNAARS


1. Lady Gaga

Waanzinnig hoe vaak het popfenomeen Lady Gaga in het nieuws komt. Tel even mee met de oogst van deze week. 1: Quentin Tarantino wil haar als moordenares in zijn volgende film. Onlangs mocht Gaga ook al de Pussy Wagon uit Kill Bill gebruiken in een clip. Van poezen gesproken: 2: Boy George vertelde dat Lady Gaga hem onlangs backstage heeft gevraagd om haar een handtekening te geven... op haar vagina. 3: Haar ex-vriend, de songschrijver Rob Fusari, eist 22,4 miljoen euro als vergoeding voor het schrijven van enkele songs en het bedenken van haar artiestennaam. 4: de zangeres is ook nog flauwgevallen op een podium tijdens een concert in Nieuw-Zeeland. 3 en 4 lijken bij de verliezers te passen, maar van iemand die haar vagina laat signeren, vermoeden we dat ze graag in de belangstelling staat. Toch weer winst dus.

Voor wie gaga wordt van Gaga... 5: Haar zusje, Natali, maakte zopas bekend dat ze even beroemd wil worden. Ze wil wel eerst haar stem optimaliseren, met de steun van haar zus.


2. Barack Obama

Ook Barack Obama komt vaak in het nieuws, zij het meestal met belangrijkere dingen. Zo wordt dit weekeinde in het Congres gestemd over zijn hervorming van de gezondheidszorg. Obama kreeg deze week de steun van 59.000 nonnen. Die zeggen in een brief dat de Amerikaanse Bisschoppenconferentie onzin verkoopt als ze het gerucht verspreidt dat het geld naar abortussen zal gaan. Met de steun van 59.000 nonnen kan Obama niet verliezen.


3. Oxfam

Vanaf april zijn bij de fairtradewinkels van Oxfam exclusief brooddozen, T-shirts en schoudertassen te koop van kabouter Wesley. Jonas Geirnaert, de beste tekenaar ter wereld - na Albrecht Dürer - maakt dus met de steun van zijn vloekende kabouter de wereldwinkels cool.


4. Leeuw Brutus

Brutus, de mishandelde circusleeuw die werd opgevangen in een Natuurhulpcentrum in Opglabbeek, is verhuisd naar het Drakenstein Lion Park in Zuid-Afrika. Het prijskaartje, 8.000 euro, is betaald met de steun van Brigitte Bardot, bekend om haar groene én extreem-rechtse sympathieën - je komt tegenwoordig de gekste combinaties tegen. Hopelijk hebben de transporteurs Brutus mee en niet Bardot, want op foto's was het onderscheid tussen de oude leeuw en de oude seksbom miniem.


VERLIEZERS


1. Sandra Bullock

De ene week win je een Oscar, de volgende week bedriegt je man je met een onappetijtelijk ogend tatoeagemodel. Sandra Bullock heeft het wel een beetje aan zichzelf te danken. In het kiezen van mannen is ze al even slecht als in het kiezen van rollen. De trouweloze echtgenoot heet Jesse James (wie waren haar vorige vriendjes: Joe Dalton? Billy the Kid?). Bovendien was die James vroeger bodyguard van heavymetalgroepen, staat hij óók helemaal vol met tattoos en was hij vóór Bullock getrouwd met een zwaar getatoeëerde pornoactrice. Kortom, misschien heeft Bullock een inschattingsfout gemaakt.


2. Frédéric Mitterrand

Wie ook een kleine inschattingsfout maakte - en nee, we gaan niet opnieuw over die pedofilie-uitlatingen beginnen - is de Franse minister van Cultuur, Frédéric Mitterrand, neef van. Hij mocht deze week de actrice Marion Cotillard een medaille opspelden als Chevalier de l'Ordre des Arts et des Lettres. Mitterrand - type veel praatjes maar te onhandig om zijn veters te strikken - prikte iets te enthousiast, en dus in de actrice in plaats van in haar blouse. Ze riep 'au' en kon er verder mee lachen. Mitterrand stond voor joker.


3. Xavier Van der Stappen

Als hij geen inschattingsfout gemaakt had, hij stond gegarandeerd bij de winnaars: Xavier Van der Stappen, de Brusselaar die deze week al naar het WK voetbal in Zuid-Afrika (in juni) vertrok, met een eigenhandig gebouwde zonnewagen. Sportief, avontuurlijk en ecologisch verantwoord. Wij zijn fan. Alleen: dat hij tijdens de demonstratierit voor de pers stilviel omdat de batterij onvoldoende was opgeladen, dat was een tikje ongelukkig.


4. Tony Kornheiser

U kent hem niet en dat is goed, want hij is verachtelijk, onwetend en dom. Een total fucking idiot. Het zijn wij niet die zulke lelijke dingen zeggen over Tony Kornheiser, presentator bij de Amerikaanse sportradiozender ESPN, maar Lance Armstrong. Die heeft zich op Twitter boos gemaakt over een radiopraatje van Kornheiser, dat gerust een inschattingsfout genoemd mag worden. Kornheiser gaf giftig af op het toenemende aantal fietsers in de V.S. 'Het lijkt hier Peking wel', zei hij. 'Ik rij met mijn auto toch ook niet op een voetpad? Die fietsers dagen ons uit om hen omver te rijden. Wel, rij ze omver.' Armstrong roept iedereen op een klachtenbrief te sturen naar ESPN. Hij kan beter Jesse James vragen om total fucking idiot op Kornheisers voorhoofd te tatoeëren, of Frédéric Mitterrand om het op zijn hemd te spelden.


DS, 20-03-2010