PDA

Bekijk de volledige versie : Twee doden bij treinongeluk in Sint-Truiden


Véronique.Segers
14th March 2010, 21:43
Twee doden bij treinongeluk in Sint-Truiden

datum: 14/03/2010
bron: standaard.be

Bij een aanrijding met een passagierstrein aan een spoorwegovergang in Zepperen (Sint-Truiden) zijn zondag omstreeks 12.45 uur twee inzittenden van een personenwagen om het leven gekomen.
Het ongeval gebeurde aan de Nachtegaalstraat. De auto met het koppel kwam vanuit de richting van de Hasseltsesteenweg gereden. Om onbekende reden is de wagen door de rode lichten en langs de gesloten slagbomen gereden.

Op dat ogenblik kwam een passagierstrein kwam aangereden. Door de klap werd de wagen weggekatapulteerd. De man werd uit het voertuig geslingerd. De vrouw zat nog in het wrak toen de hulpdiensten ter plaatse kwamen. Voor beiden kwam alle hulp te laat.

De spoorweginfrastructuur aan de overgang werkte normaal, zegt Frédéric Petit van Infrabel. 'De slagbomen waren naar beneden en de lichten stonden op rood. Om een onbekende reden heeft de automobilist toch willen oversteken. Net op dat moment kwam de trein van Brussel naar Genk aan. De treinbestuurder kon een aanrijding niet vermijden.'

De passagierstrein Brussel-Genk reed richting Hasselt. Door het ongeval rijden er tijdelijk geen treinen tussen Landen en Hasselt. Er is een vervangende busdienst tussen Hasselt en Landen in beide richtingen.

Door het dodelijke verkeersongeval is er tot maandag 15 maart om 13 uur geen enkele vorm van verkeer mogelijk, uitgezonderd voor bewoners. Het gaat over het gedeelte van de Nachtegaalstraat gelegen tussen de Hasseltsesteenweg (basiliek Kortenbos) met de aansluiting naar de N80 Sint-Truiden/Hasselt toe. Ook het verkeer komende uit de richting Zepperen is verplicht om de N80 te nemen.

Vanaf zondag 18 uur is er terug treinverkeer mogelijk, maar met vertraging ter hoogte van de betrokken overweg.

---------------------------

mening/evaluatie:

Ik was niet helemaal verrast toen ik dit artikel las. Maandelijks zie ik mensen tussen de gesloten spoorwegen wandelen, rijden en fietsen. Deze mensen spelen echt met hun leven, en voor sommigen loopt het dan jammer genoeg slecht af. Er moet dringend iets gedaan worden aan de beveiliging van nu, want deze heeft geen effect op verscheidene mensen. Langere slagbomen, die de hele breedte van de spooroverweg beveiligen, zouden al een oplossing bieden. Maar ook bijvoorbeeld flitspalen die de auto's kunnen flitsen als ze toch nog oversteken wanneer het eigenlijk niet mag.