PDA

Bekijk de volledige versie : Treinvakbond dreigt met langzaamaanacties


Jarrik.Fransen
28th February 2010, 21:14
Treinvakbond dreigt met langzaamaanacties

De Onafhankelijke Vakbond voor Spoorwegpersoneel (OVS) verstuurt maandag een brief naar NMBS-topman Marc Descheemaecker met vragen over de veiligheid. De NMBS krijgt een week de tijd om te antwoorden, anders volgen er vanaf maandag 8 maart langzaamaanacties.

'Wij eisen dat de herhalingssystemen zoals het Gong-fluitsysteem, Memor, TBL1+ door de NMBS beschouwd worden als veiligheidssystemen, en dus niet als besturingshulpmiddelen zoals dat nu het geval is', aldus Luc Pauwels van de OVS.

Maandag wordt de brief met de eisen van de OVS opgestuurd naar NMBS-topman Descheemaecker. De OVS geeft de spoorwegmaatschappij een week de tijd om een antwoord te formuleren. Komt dat er niet voor de maandag daarop, dan volgen er acties.

'We zullen de treinbestuurders dan vragen om de snelheid te verminderen met 20 of 30 kilometer per uur. We hopen dat de reizigers daar begrip voor kunnen opbrengen, het gaat tenslotte niet alleen om onze veiligheid, maar ook om die van hen', aldus nog Pauwels.

Aanstaande maandag zitten de vakbondsvertegenwoordigers van de OVS weer rond de tafel.

Datum:
zaterdag 27 februari 2010

Bron:
http://www.standaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=DMF20100227_048&subsection=3

Ik vind het persoonlijk een goed idee, deze 'langzaamaanacties'! Zo gaan er misschien minder ongevallen gebeuren, en gaan er minder reizigers betrokken worden bij deze (soms wel) verschrikkelijke ongevallen!