PDA

Bekijk de volledige versie : Centrum Brussel tegen midden september zone 30


Eva Thijs
27th February 2010, 14:15
BRUSSEL - Vanaf midden september moet in het centrum van Brussel - dat is de zogenoemde Vijfhoek, afgebakend door de grote lanen van de kleine ring - een maximumsnelheid gelden van 30 kilometer per uur. Dat zegt de Brusselse schepen van Mobiliteit Christian Ceux zaterdag in La DH/Les Sports.

De bedoeling is de zone 30 in voege te laten treden tijdens de Week van de Mobiliteit. De nieuwe maximumsnelheid zal bekendgemaakt worden via een informatiecampagne

Datum: 27/02/2010
Bron: Nieuwsblad

Eigen mening:
Ik vind het een goed idee om het centrum van Brussel veiliger te maken door een zone 30 in te voeren. Wanneer je niet heel snel mag rijden, heb je meer tijd om de situatie op de weg waar te nemen. Het centrum van Brussel is altijd heel druk. Wanneer chauffeurs meer tijd hebben om de fietsers, voetgangers en andere chauffeurs te zien, zullen er hopelijk minder ongevallen gebeuren. Ook vind ik het een goed idee om deze maximumsnelheid in te voeren tijdens de week van de mobiliteit. Door dit project zal de maximumsnelheid beter benadrukt worden in de media. Meer mensen zullen ervan op de hoogte zijn dus minder mensen zullen zich vergissen van snelheid. Wanneer het erg druk is op de weg is het vaak moeilijk om alle verkeersborden te zien, wanneer je weet dat er een nieuwe zone 30 is, ben je daar toch al alert voor.