PDA

Bekijk de volledige versie : 15 procent Vlamingen onder de armoedegrens


Barst
17th October 2005, 13:25
15 procent Vlamingen onder de armoedegrens


BRUSSEL - Nog altijd leeft 15 procent van de Vlamingen onder de armoedegrens. Dat maakte Vlaams minister van Welzijn Inge Vervotte (CD&V) vandaag bekend op de Werelddag van de Strijd tegen Armoede.


Werklozen vormen de grootste groep armen: 32 procent van hen leeft onder de armoedegrens. Minister Vervotte lichtte vandaag haar Vlaams Actieplan Armoedebestrijding voor 2005 tot 2009 toe. Dit is een beleidsplan dat tot stand kwam via een dialoog tussen het kabinet van Welzijn en organisaties die met mensen in armoede werken.

Belangrijkste maatregelen zijn: een betere toegang tot vorming voor personen in armoede, begeleiding bij de opvoeding, betere informatie en meer aandacht voor de geestelijke gezondheid. Hiervoor moet een groter budget vrijgemaakt worden. Begin december wordt het Actieplan voorgelegd in het Vlaams parlement.


Weblog DS, 17-10-2005 (ml)

Davy V.H.
17th October 2005, 13:51
Ja zag het ook net in het middagnieuws. Ons Inge is zeker niet slecht bezig door een die dialoog aan te gaan met de slachtoffers. Veel beter om alles eens rustig te bespreken dan snel een plan op te stellen om de mensen te helpen zonder echt juist te weten wat ze nodig hebben.

Elise
17th October 2005, 21:47
Ik vind het schandalig dat 15% van de bevolking in armoede leeft. België heeft 1 van de beste sociale zekerheden en toch zijn er nog mensen die in armoede leven. Ik vind het goed dat minister Inge Vervotte een Actieplan heeft opgesteld. Ze concreet maken is nu de boodschap.

bram willems
18th October 2005, 13:28
vind het ook wel een goed plan dat er een minister eindelijk eens met de mensen gaat spreken die aan de basis van het probleem zitten.
Hier ga je duidelijke en concrete problemen horen en kunnen oplossen, het plan zal dus volgens mij nu veel concreter kunnen worden dan wanneer het boven de hoofden van deze mensen zou besproken worden.
goed bezig dus :)

stief
25th October 2005, 17:24
De minister doet er goed aan om eens tijd te maken voor deze mensen en persoonlijk met hen een babbel te slaan.Hierdoor konden de mensen eens hun zegje doen tegen Inge Vervotte.Volgens de minister moeten mensen die in armoede leven de mogelijkheid krijgen om hun leven zelf in handen te nemen.Hiervoor moeten ze beter geïnformeerd worden, want het is niet evident uit een bepaalde situatie te geraken.Uit de gesprekken was ook te concluderen dat ze willen dat hun kinderen het beter hebben als zijzelf.Maarja wie gaat hier voor zorgen?De school?Begeleiding bij de opvoeding?
Conclusie:
De belangrijkste maatregelen die dus moeten getroffen worden zijn : een betere toegang tot vorming voor personen in armoede, begeleiding bij de opvoeding, betere informatie en meer aandacht voor de geestelijke gezondheid
Hiervoor zal een groter budget moeten worden vrijgemaakt.