PDA

Bekijk de volledige versie : Winnaars & verliezers 09-01-2010


Barst
10th January 2010, 03:02
VERLIEZERS



1. Treinreizigers

De vonken sloegen door het raam. Passagiers gingen plat op het middenpad liggen, kabels vlogen in het rond. Het werd donker, aardedonker. En koud, vreselijk koud. De trein verlaten kon niemand, het gevaar om geëlektrocuteerd te worden was reëel. Wie donderdagavond van Brussel naar Gent spoorde, zal de ervaring niet snel vergeten. Drie uur zaten de gestrande reizigers vast, voordat ze konden overstappen op een dieseltrein. Met de trein reizen blijft een risico.


2. Hans Otten

Niet dat met de auto reizen, risicoloos is. U kunt onderweg immers altijd Hans Otten tegenkomen. Die man is een gevaar op de weg, zo weet heel Mechelen sinds hij in de zomer van vorig jaar betrapt werd op het verlaten van een rotonde zonder gebruik te maken van zijn richtingaanwijzers. Gelukkig kon de politie hem klemrijden op zijn oprit (de garagepoort ging wat traag open). Erger is dat Hans naar alcohol rook, weerspannig was en bovendien te snel had gereden. Maar is Hans tot inkeer gekomen? Toen de rechter donderdag de zaak behandelde, hadden Hans en zijn advocaat blijkbaar andere verplichtingen. Resultaat: één maand cel voor de presentator. Hij kan vanuit de gevangenis misschien Hole in the Wall spelen.


3. Zoutcommissaris

Gaten in het wegdek, rijmplekken, sneeuw, ijs... En bovendien: het strooizout is bijna op. De toestand is net zo zorgwekkend als destijds, toen de Mexicaanse griep ons kwelde. Minister Crevits heeft daarom een gelijkaardige oplossing bedacht. Na de griepcommissaris heeft Vlaanderen voortaan ook een zoutcommissaris. De man moet nu beslissen hoeveel zout we gaan aankopen en welke risicogroepen eerst een zoutbehandeling krijgen. De zoutcommissaris heeft al laten weten dat de voetbalvelden van Anderlecht en Club Brugge geen voorrang krijgen en moeten wachten op hun beurt.


4. Voetbalbond

Tja. Eerst moest onze voetbaltop eraan herinnerd worden dat Noord-Ierland iets anders is dan Ierland. Daarna haalde onze afwezige bondscoach uit naar 'klikspanen' binnen de voetbalbond. En dus is er vandaag, zaterdag, weer een verzoeningsvergadering binnen de bondstop nodig. 'Ik had gehoopt dat we in 2010 ons imago eindelijk konden verbeteren', sprak voorzitter De Keersmaecker berustend. Het zal voor 2011 zijn.



WINNAARS


1. Ambtenaren

Karel Van Eetvelt, de chef onder de werkgevers, maakte zich aan het begin van de week boos omdat we te vaak thuisblijven. Zeker op maandag. 'Heeft iedereen een kater of werken ze niet graag? Feit is dat wij vroeger gingen werken met koppijn en dat men nu liever thuisblijft', zo maakte hij zich boos. Welnu, Karel Van Eetvelt overdrijft.

Zo zitten de ambtenaren van Financiën al de hele week in de Regentschapsstraat te werken bij 13 graden. In de kou dus. 'Ik heb een onderlijfje aan, een truitje, een dikkere trui, een jas en een sjaal,' vertelde Sabine. Het cliché van de luie ambtenaar lag meteen aan diggelen.


2. Maya Detiège

En politici dan! Nog zo'n bende luiaards! Ook hier dwaalt u. Neem Maya Detiège, SP.A-politica. Dinsdag moest Detiège werken in het parlement terwijl ze uitgerekend die dag geen opvang had voor Mona, haar goldenretrieverpuppy. Dierenvriend Detiège nam Mona dan maar mee naar de Kamer, in een wasmand.

Dat leidde echter tot een klein ongelukje: toen Detiège haar hondje vrijliet, vond Mona er niet beter op dan in een hoek van het kantoor van Marleen Temmerman (SP.A-senatrice) haar darmen te ledigen. Niet zo heel erg. Mona deed het op de marmeren vloer en gelukkig niet op het tapijt.


3. Paul Marchal

Op het gevaar af dat u gaat denken dat dit de kaka-pipi-rubriek van de krant is, willen we ook Paul Marchal (dé Paul Marchal) in de bloemetjes zetten. Hij heeft een prijs van vijfduizend euro gekregen omdat hij de toiletruimte van zijn school heeft ingericht als een echte troonzaal. De kleuters van de basisschool zijn nu hun toiletfobie kwijt. Marchal is enthousiast: 'Boven de urinoirs hangt telkens een wapenschild met een spreuk. Zo staat er zelfs dat de kleuters hun broek moeten uitdoen vóór ze naar het toilet gaan.' En niet op het tapijt liefst.


4. Fabiola

Tot slot nog iemand die ook blijft werken, no matter what. Ze is al een aantal keren per abuis dood verklaard in de pers, elke dag krijgt ze een rist doodsbedreigingen, en toch gaat koningin Fabiola gewoon door met leven en werken. 'De koningin is erg kalm en niet bijzonder ongerust', zo laat het paleis weten. ( )


DS, 09-01-2010