PDA

Bekijk de volledige versie : Brown op verrassingsbezoek in Kandahar


Tom.Rutten
13th December 2009, 21:22
bron:http://www.hln.be/hln/nl/960/Buitenland/article/detail/1041356/2009/12/13/Brown-op-verrassingsbezoek-in-Kandahar.dhtml
datum:13/12/09

De Britse premier Gordon Brown heeft zondag een verrassingsbezoek gebracht aan Afghanistan. Hij sprak er op de militaire luchthaven van Kandahar, in het zuiden van het land, met president Hamid Karzai. Karzai en Brown hadden het over de strijd tegen de taliban en al-Qaida.

"Door de gezamenlijke inzet van de bondgenoten en de Afghaanse regering zullen we het verzet neerslaan", zo zei Brown op een gezamenlijke persconferentie.

Voorts lag het dossier van de corruptie op tafel. Karzai heeft van het westen al verscheidene keren de wenk gekregen om die harder aan te pakken.

Brown is de eerste westerse leider die Afghanistan bezoekt sinds de herverkiezing van Karzai een maand geleden.

persoonlijk bespreking:
Het is wel goed dat Brown is gaan praten met Karzai omdat de oorlog in Afghanistan nu al lang genoeg geduurd heeft. Ik snap ook wel dat Brown zijn bezoek niet aangekondigd heeft omdat er anders misschien kans was op aanslagen naar zijn persoon toe. En natuurlijk is er nu ook minder media aandacht gegaan naar dit bezoek. Het moet ook wel eens tijd worden dat Karzai de corruptie harder aanpakt en het wordt ook tijd dat Brown er is wat meer gaat achter zitten.