PDA

Bekijk de volledige versie : Vlaamse regering keurt aankoop van 195 bussen en 13 trams goed


Maxim.Pieters
13th December 2009, 14:45
Vlaamse regering keurt aankoop van 195 bussen en 13 trams goed

De Vlaamse regering heeft vrijdag de aankoop van 195 bussen en 13 trams bij De Lijn goedgekeurd. Het gaat om een aankoop ter waarde van 84 miljoen euro. Volgens Vlaams minister van Mobiliteit Hilde Crevits (CD&V) past de investering in "de verjonging, vergroening en verhoging van de toegankelijkheid van het voertuigenpark van De Lijn".
De eerste aankoop - ter waarde van 36 miljoen euro - omvat 74 standaardbussen en 77 gelede bussen. Die 151 bussen moeten verouderde voertuigen vervangen. De levering is voorzien begin 2011. Daarnaast werd de aankoop van 13 lagevloertrams met grote capaciteit ("hermelijntrams") goedgekeurd. Die trams dienen ter vervanging van 26 verouderde Antwerpse trams. De 13 lagevloertrams zijn goed voor een investering van 32 miljoen euro. Om de milieuvriendelijkheid van de bussen te verhogen worden ook 44 hybride standaardbussen aangekocht voor een bedrag van 15 miljoen euro. Van die 44 bussen worden er 10 ingezet in Antwerpen, 25 in Vlaams-Brabant en 9 in Limburg. Als deze leveringen voltooid zijn zal het voertuigenpark van De Lijn in totaal over 79 hybride bussen beschikken. Volgens minister Crevits verhogen de nieuwe voertuigen de kostenefficiëntie van De Lijn. Zo zijn de nieuwe bussen en trams een stuk milieuvriendelijker en liggen de onderhoudskosten gevoelig lager.

Bron: De Morgen

Eigen mening: Jaja allemaal goed en wel maar niet moeilijk dat de prijs van de bus aan het verhogen is als we er zoveel geld aangeven.
Natuurlijk profiteren we er op langere termijn van maar toch het is en blijft een dure zaak :shocked: