PDA

Bekijk de volledige versie : Kikkers kussen? Daarom doe je het niet...


Elise.Laureys
12th December 2009, 21:30
De beroepsvereniging van Amerikaanse dierenartsen heeft het Amerikaanse publiek aangeraden geen kikkers te kussen, zoals dat gebeurt in de nieuwste Disneyfilm, "De Prinses en de Kikker".

Salmonella
"Kikkers kunnen bij mensen een salmonella-infectie veroorzaken", zo waarschuwt de American Veterinary Medical Association (AVMA). "Wij herinneren eraan dat een ongeoorloofde handeling bij een amfibie, zoals een kus, een erge ziekte tot gevolg kan hebben, en geen prins", zo luidt het.

In 2009 zijn in de Verenigde Staten 48 gevallen opgetekend van salmonella-infecties, veroorzaakt door kikkers. (belga/edp)

Bron: http://www.hln.be/hln/nl/2661/Bedreigde-Dieren/article/detail/1041117/2009/12/12/Kikkers-kussen-Daarom-doe-je-het-niet.dhtml

Datum: 12/12/2009

Het is misschien geen slecht idee dat mensen hierop attent gemaakt worden. Je weet maar nooit dat kinderen na het zien van deze film eens een kikker vinden en hem dan een kus willen geven. Het is in dit geval belangrijk dat ouders hiervan op de hoogte zijn en ervoor zorgen dat ze hun kinderen dit proberen duidelijk te maken. Ook voor volwassen is dit goed om weten. Als je dan toevallig een kikker in je tuin vindt, zorg er dan zeker voor dat je hem niet zonder handschoenen vastneemt. Zo worden besmettingen met het salmonella-virus door kikkers vermeden.