PDA

Bekijk de volledige versie : Kannibalen roosterden mensen in de steentijd


Elise.Laureys
8th December 2009, 22:17
Op een 7.000 jaar oude begraafplaats in het Zuid-Duitse stadje Herxheim hebben archeologen de resten gevonden van meer dan 500 personen die tijdens de steentijd het slachtoffer zijn geweest van kannibalisme. Dat is te lezen in het wetenschappelijke tijdschrift Antiquity.

Een ploeg van Franse en Duitse onderzoekers onder leiding van Bruno Boulestin heeft tot nu toe nog maar de helft van de archeologische site onderzocht. Ze verwachten nog minstens evenveel resten van andere slachtoffers te ontdekken.

Volgens de wetenschappers waren de de menselijke beenderen opzettelijk gesneden, gebroken en geroosterd en was erop gekauwd. Onder de slachtoffers bevonden zich zelfs kinderen en ongeboren baby's.

Tot nu toe waren wetenschappers van mening dat kannibalisme uitzonderlijk was tijdens de steentijd. In die periode, zo'n 5000 jaar voor onze tijdrekening, verspreidde de landbouw zich immers in Europa. Ze dachten dan ook dat kannibalisme enkel in periodes van hongersnood voorkwam.

Bron: http://www.gva.be/nieuws/wetenschap/aid885331/kannibalen-roosterden-mensen-in-de-steentijd.aspx

Datum: 08/12/2009

Dit is een interessante ontdekking! Telkens wanneer men nieuwe archeologische ontdekkingen doet kan onze kijk op de geschiedenis drastisch veranderen. Als al deze theorieën kloppen moeten de geschiedkundigen hun theorieën over de prehistorische mensen en kannibalisme in de prehistorie opnieuw gaan bekijken en aanpassen. De wetenschap staat de dag van vandaag niet meer stil. Steeds worden er nieuwe dingen ontdekt en als geschiedenisliefhebber kan ik zulke geweldige vondsten, zoals deze in Duitsland, alleen maar toejuichen :) !