PDA

Bekijk de volledige versie : De Standaard Online meest betrouwbare nieuwssite.


marie.vanhoof
8th December 2009, 19:36
De Standaard Online meest betrouwbare nieuwssite

* maandag 07 december 2009
* Bron: Brandhome (De Standaard)
* Auteur:

de Tijd, Canvas, Radio 1 en standaard.be meest betrouwbare mediamerken —

De meest betrouwbare mediamerken zijn De Tijd, Canvas, Radio 1 en standaard.be. Dat blijkt uit een onderzoek van het communicatiebureau Brandhome.

Communicatiebureau Brandhome deed in de periode oktober/november bij 1.000 Vlamingen onderzoek naar de geloofwaardigheid van Vlaamse media: welke media en welke merken zijn het meest geloofwaardig?

De meest opvallende conclusie uit het onderzoek is dat 83% van de ondervraagden vindt dat het nieuws bepaald wordt door de sensatiewaarde ervan. Toch doet die sensatiewaarde geen afbreuk aan het geloofwaardigheid van een medium.

Wat ook opvalt is dat het soort medium geen rol speelt bij de geloofwaardigheid van een mediamerk. De internetsite van een merk wordt niet gezien als meer of minder geloofwaardig dan de krant.

Verder vinden de meeste Vlamingen dat de berichtgeving minstens een beetje gekleurd is door de politieke voorkeur van de journalist. Slechts 16% van de Vlamingen denkt dat de berichtgeving niet politiek gekleurd is.

Meest betrouwbare krant

1. De Tijd 96%
2. De Standaard 94%
3. De Morgen 85%

Meest betrouwbare TV-zender

1. Canvas 96%
2. Een 94%
3. Kanaal Z 92%


Meest betrouwbare radiozender

1. Radio 1 98%
2. Klara 93%
3. Radio 2 92%

Meest betrouwbare nieuwssite

1. Standaard.be 95%
2. detijd.be 95%
3. Knack.be 92%


Mening:

Citaat: 'welke media en welke merken zijn het meest geloofwaardig?'

Ik vind deze vraagstelling verkeerd. Men kan beter vragen 'wat vind U het meest geloofwaardig?' Dit is maar een klein nuanceverschil maar toch geen onbelangrijk detail.

Maar dit artikel maakt het nog maar eens duidelijk waarom het interessant in om ook artikels van deze site te nemen om te posten. ;)