PDA

Bekijk de volledige versie : Wetenschappers zorgen voor belangrijke doorbraak in longkankeronderzoek


Thomas Cools
7th December 2009, 08:59
06/12 Wetenschappers uit België en Nederland hebben een belangrijke doorbraak gerealiseerd in de strijd tegen longkanker.

Ze ontwikkelden een betere onderzoeksmethode waardoor bij het opsporen van longkanker meteen duidelijk wordt of vlekjes op de longen nu goedaardig of kwaadaardig zijn.

Tot nu toe was dat onderscheid erg moeilijk te zien. Een extra en kostelijk onderzoek volgde sowieso. Nu moeten patiënten die geen kanker hebben, niet langer onnodig ongerust gemaakt worden.

Bron: http://www.gva.be/nieuws/wetenschap/aid884783/wetenschappers-zorgen-voor-belangrijke-doorbraak-in-longkankeronderzoek.aspx

Eigen mening:
Ik vind het geweldig dat de wetenschap zo'n vooruitgang maakt. Maar anderzijds denk ik wel dat hierdoor alles veel duurder zal worden. Want de apparatuur voor deze onderzoeken kosten toch veel geld. Hierdoor zal het prijskaartje voor de patiënt ook oplopen. Maar dit is maar een klein nadeel. Het belangrijkste is dat mensen nu niet te snel moeten vrezen dat ze kanker hebben. Door een simpel onderzoek weten ze dit in een paar dagen tijd, en moeten ze niet langer in spanning afwachten of het wel of niet kwaadaardig is.

Anne Van den Bosch
8th December 2009, 14:23
Aan de aparatuur voor deze onderzoeken zal inderdaad wel een prijskaartje hangen, maar mensen die ernstig kans hebben op longkanker, zullen niet op een centje kijken, als ze na 1 onderzoek al kunnen weten hoe het met hun gesteld is.
Een verschil is ook dat men niet steeds weer opnieuw over en weer moet hollen om verschillende onderzoeken te laten uitvoeren.
Deze techniek zal voor veel mensen opluchting zijn.