PDA

Bekijk de volledige versie : Genks bedrijf lanceert Italiaanse elektrische auto in België


Niel.OpdeBeeck
6th December 2009, 23:56
Het Genkse bedrijf Ineltra Systems brengt de Italiaanse elektrische auto Tazzari Zero vanaf februari op de Belgische markt. Hij zal echter al vanaf 14 januari te zien zijn op het Autosalon in Brussel.


De Tazzari Zero wordt in première voorgesteld op de autobeurs van Bologna. Het gaat om een stadswagen van amper 542 kg. Hij trekt op van 0 to 50 km/u in amper 5 seconden en haalt topsnelheid van 90 km/u. De Li-ion batterijen garanderen een autonomie van 140 km met volle belading. Het duurt negen uur om hem volledig op te laden via het stopcontact en zes uur met de Multifast-lader.

De Tazzari Zero heeft een centraal geplaatste motor en achterwielaandrijving. De auto wordt gebouwd door de Tazzari-groep. Een bedrijf dat in 1963 opgericht werd door Giorgio Tazzari en gespecialiseerd is in aluminium legeringen, die ook voor de automarkt bestemd zijn.

De auto wordt in ons land ingevoerd door Ineltra Systems. Het Genkse bedrijf is sinds 1999 actief op de markt van de alternatieve energie.
bron:http://www.gva.be/nieuws/geldzaken/aid884451/genks-bedrijf-lanceert-italiaanse-elektrische-auto-in-belgie.aspx

mening: Mja ik ben blij dat er aan het milieu gewerkt wordt in de autowereld maar de vraag is gaat de auto wel betaalbaar zijn? En de vraag is ook gaat die energie die nodig is voor het opladen van de auto niet even schadelijk zijn dan dat er gewoon met benzine wordt gereden.