PDA

Bekijk de volledige versie : Geen privacy meer op gsm?


bob.van.leemput
3rd December 2009, 17:40
"Oppassen voor afluisteren gsm's" do 03/12/2009 - 15:46
De privacycommissie waarschuwt voor het oneigenlijke gebruik van software waarmee gsm's afgeluisterd kunnen worden. De verkoop daarvan is wel wettelijk, maar het gebruik vaak niet.

Sinds vorig jaar is er onder meer op internet allerlei software te vinden die het mogelijk maakt om met uw eigen gsm al het verkeer op een andere gsm te volgen. Het gaat dan wel om de meer gesofisticeerde modellen zoals een Iphone of Blackberry.

Met de software komt u niet alleen te weten waar de andere gsm zich bevindt, maar u krijgt ook alle in- en uitgaande sms'jes te zien en als er met de andere gsm gebeld wordt, krijgt u een waarschuwing en kunt u meeluisteren naar het gesprek.

In Nederland zou deze software al populair zijn, in Vlaanderen valt het voorlopig nog mee. Het gaat vooral om bedrijven die willen weten wat hun werknemers doen en die de software installeren met medeweten van dat personeel.

Wettelijk gezien mag u de software ook alleen maar gebruiken als u diegene die u wilt afluisteren daarvan op de hoogte brengt. Uw partner controleren omdat u vermoedt dat hij/zij u bedriegt, mag dus wettelijk niet. Toch zeggen de verkopers dat het systeem vooral voor die reden door particulieren wordt gekocht.

De voorzitter van de Privacy Commissie, Willem Debeuckelaere, is dan ook heel duidelijk in zijn oordeel. "Dat dient eigenlijk om iemand, zonder dat hij of zij dat weet, te volgen en te bespioneren. Dat is strafbaar".

via www.deredactie.be

Dit is gewoon het legaliseren van hacken! Ok, het is dan wel niet een pc, maar omdat het hier toch gaat om "gesofisticeerdere modellen" staat op deze gsm's ook persoonlijke info, die tegen je gebruikt kan worden. Dit moet totaal verboden worden! Er moet een strengere wetgeving komen op het hele "global village"-concept! Er kan anders veel te veel persoonlijke info tegen je gebruikt worden door vreemden.