PDA

Bekijk de volledige versie : Naakte engel choqueert katholieken


Niel.OpdeBeeck
2nd December 2009, 20:22
Amerikaanse katholieken zijn boos op PETA. In de nieuwste campagne van de Amerikaanse dierenrechtenorganisatie, 'Be An Angel for Animals', maakt Joanna Krupa haar opwachting als een naakte engel.


Het 30-jarige Poolse Playboy-model verschuilt haar borsten en geslachtsdeel achter een groot kruis. "Weg met dat kruis", luidt het bij liefhebbers van lichte zeden. "Misbruik van christelijke symbolen", klinkt het verontwaardigd bij gelovigen.

Joanna Krupa, zelf een katholieke vrouw, is naar eigen zeggen geschokt door de negatieve reacties.
bron:http://www.gva.be/nieuws/in-de-rand/aid883763/naakte-engel-choqueert-katholieken.aspx

mening: haha dit is gewoon grappig, we leven in de 21 ste eeuw he, er komt genoeg bloot in reclames of boekskes. Vanaf dat er christelijke symbolen mee gemoeid zijn kan dit niet volgens de katholieken.

bob.van.leemput
3rd December 2009, 13:28
Hoe 18-de eeuws is de reactie van de kerk? Als je elke keer dat het kruis "verkeerd gebruikt wordt" hierover een drama wil/gaat make, heb je wel een voltijdse job. Ik vindt het gewoon kortzichtig van wie zich ertegen verzet, de Kerk kan gewoon niet mee met deze tijd, en eigenlijk is het gebruik van het kruis in de foto nog een teken dat we aan de Kerk en aan geloof denken. Er is niets negatief aan. Akkoord, het concept van een playboymodel met een kruis is misschien tegenstrijdig, maar je moet volgens het katholieke geloof toch iedereen lief hebben, respect hebben voor iedereen, dus ook als ze ooit eens zonder kleren in een boekje hebben gestaan. Het ergste van al is nog dat alle acties van PETA bedoeld zijn om dierengeweld en dierenmishandeling tegen te gaan (een goed doel dus), en ze hebben in de VS veel invloed en een grote doelgroep om hun boodschap te verspreiden. Moesten we het kruis nu gebruiken voor een goed doel zonder playboymodel zou er niets over gezegd worden...heel kortzichtig en 18-de eeuws van de katholieke kerk!

Bo.Alpaerts
3rd December 2009, 15:19
Het is best wel gewaagd om zo te poseren, wetende dat de Katholieke Kerk hier niet mee opgezet is. Toch is deze ludieke manier van campagne voeren voor een goed doel best wel raak en zal het veel kijks hebben van (mannelijke) personen. En dit is toch de hele bedoeling achter campagne voeren?
Mensen kunnen dit opvatten als 'spotten met de kerk' en 'respectloos tegenover God', maar het doel rechtvaardigt, volgens mij, wel het kleine misstapje. We leven tenslotte, zoals hieronder al vermeld, in de 21ste en daarin moet ruimte zijn voor 'open-minded'-ideeën.