PDA

Bekijk de volledige versie : Frank De Winne landt dinsdagmorgen op Aarde


Igna.Dergent
30th November 2009, 23:44
Frank De Winne landt dinsdagmorgen op Aarde
19:29 De Belgische astronaut Frank De Winne is in volle voorbereiding voor zijn terugkeer naar de Aarde. De missie van De Winne in het Internationaal Ruimtestation ISS zit er bijna op en dinsdag landt hij in de steppen van Kazachstan.

De Winne zal terugkeren met de twee ruimtereizigers waarmee hij ook de heenvlucht op 27 mei maakte: de Rus Roman Romanenko en de Canadees Robert Thirsk. Het drietal zal terugkeren met de Sojoez TMA-15, die zich om 04.55 uur Belgische tijd zal ontkoppelen van het ISS.

Als alles volgens plan verloopt, zal de capsule met het drietal rond 08.15 uur met een flinke smak neerkomen in de onherbergzame steppen van Kazachstan.

Sterrenstad
Na aankomst zullen de De Winne en co. in een veldhospitaal onderworpen worden aan een eerste medisch onderzoek om nadien overgevlogen te worden naar Sterrenstad nabij Moskou. Daar worden ze rond 15.30 uur Belgische tijd verwacht.

Onder meer minister van Wetenschapsbeleid Sabine Laruelle zal naar het Russisch vluchtleidingscentrum Tsoup afreizen om de terugkeer van De Winne bij te wonen.

Mijn mening:
Tot hier toe is alles goed verlopen en hopelijk verloopt de landing ook nog zonder problemen.
Deze 'reis' zal de wetenschap en de ruimtevaart weer ongelofelijk veel informatie bieden zodat ze weer meer te weten kunnen komen over de geschiedenis van de Aarde. Maar zou het gezond zijn voor een persoon om zo lang zo ver van de Aarde verwijderd te zijn? Ik weet het niet, maar ze zullen de nodige tests hiervoor wel uitvoeren.
Hopelijk zorgt dit alles ervoor dat de wetenschap zo sterker wordt en meer ondersteund wordt door bewijzen én nieuwe professoren, deskundigen en astronauten.

dieter.tielemans
1st December 2009, 21:17
We mogen weer even trots zijn op België hoor! Straf dat zo'n klein landje een astronaut kan afvaardigen bij een dergelijk belangrijk internationaal ruimtevaartprogramma, chapeau.

Igna.Dergent
6th December 2009, 21:16
BRON

Gevonden op het internet op 30 november 2009: www.gva.be