PDA

Bekijk de volledige versie : Opnieuw bizons in Mexico met dank aan de VS


yannick.michiels
28th November 2009, 14:19
[SIZE=2]Opnieuw bizons in Mexico met dank aan de VS[/SIZE]

Bizons, de grootste landzoogdieren in Amerika die in de negentiende eeuw uit Mexico verdwenen, hebben opnieuw hun intrede gedaan in het Centraal-Amerikaanse land. Met dank aan een gift van een Amerikaans nationaal park.

De 23 bizons, aangeboden door het nationaal park Wind Cave in de Amerikaanse staat Zuid-Dakota, werden vrijgelaten in het Mexicaanse reservaat Rancho El Uno, een natuurgebied van zowat 18.000 hectare grasland dichtbij de Amerikaanse grens.

Jacht
Het is de eerste fase van een plan dat de prairies in het zuiden van de VS en het noorden van Mexico opnieuw wil bevolken, zei de Mexicaanse minister van Milieu Juan Rafael Elvira Quesada, die bij het uitzetten van de eerste bizons aanwezig was.

Mexico hoopt dat de kudde tegen 2012 uitgroeit tot een honderdtal dieren. Bizons leefden eeuwenlang als koningen in de uitgestrekte prairies, van Canada tot Mexico, tot ze door intensieve jacht bijna volledig uitstierven.

Bron: HLN Buitenland (www.hln.be)

Bespreking:
Een geweldig project van Mexico. Geef dieren terug de kans op leven zoals vroeger. Hopelijk lukt het doel van 2012 (hondertal bizons), wat een meerwaarde zou geven aan het Nationaal Park. Nu maar hopen dat ze er dan weer geen jacht op gaan maken...