PDA

Bekijk de volledige versie : Aanslag op trein in Rusland: 39 doden, 100 gewonden


olivier.lejeune
28th November 2009, 11:29
In Rusland zijn gisteravond 39 doden en meer dan 100 gewonden gevallen bij de ontsporing van een trein tussen Moskou en Sint-Petersburg. De laatste vier wagons van de sneltrein raakten van de rails, en een veertigtal mensen is nog steeds vermist. Er zaten 660 passagiers op de trein.

Onderzoekers gaan er momenteel vanuit dat de ravage werd veroorzaakt door een aanslag. Ze vonden een aanzienlijke krater en sporen van explosieven, en getuigen hebben een zware klap gehoord vlak voor de ontsporing. De aanslag is nog niet opgeëist.

In 2007 werden 30 mensen gewond bij een bomaanslag op dezelfde route.

Bron: http://www.hln.be/hln/nl/960/Buitenland/article/detail/1035110/2009/11/28/Aanslag-op-trein-in-Rusland-39-doden-100-gewonden.dhtml

Bespreking: Je ziet dat terrorisme overal nog kan toeslaan. Het is al lang geleden dat er in Rusland nog eens een zware aanslag was. Ik dacht dat het daar goed ging (wat terrorisme betreft), maar niet dus. Dit bericht doet mij direct weer van gedachten veranderen. Waarom slaan ze toch altijd toe op onschuldige burgers? Die hebben niets gedaan. Ze moeten de daders snel arresteren en ze laten boeten voor hun daden, een levenslange celstraf. Maar dat is natuurlijk het moeilijke aan terrorisme, wie heeft het gedaan? Ze moeten echt terrorisme over heel de wereld bestrijden want tegenwoordig hoor je niets anders meer op het nieuws, hier een aanslag, daar een aanslag,... Het wordt elke dag precies erger.

jillie.dams
28th November 2009, 18:27
Terrorisme is een van de wreedste actie's waartoe een mens in staat is.
Het ombrengen van (meestal) onschuldige mensen is onvergeeflijk.
De ware daders worden zelden bestraft, omdat het meestal om een groep terroristen gaan. Het is dus moeilijk om 1 persoon de schuld te geven, want de 'mensen' die hieraan meedoen doen dit toch uit vrije wil (meestal toch).
Ik wil hier wel iets aan toevoegen over dat het al lang geleden is dat er nog een aanslag in Rusland is gebeurd.
De Nevski Express verbindt Moskou met Sint-Petersburg en is een van de drukste treinverbindingen van Rusland. In 2007 ontspoorde op dit traject een trein na een bomaanslag. Daarbij raakten dertig mensen gewond. Tsjetsjeense rebellen en ultranationalistische Russische bewegingen werden toen genoemd als mogelijke daders.
bron: http://www.standaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=DMF20091128_001
Dus eigenlijk is het nog maar 2 jaar geleden dat er nog een zware aanslag in Rusland is gepleegd.