PDA

Bekijk de volledige versie : Nog nooit zoveel wind.


vincent.van.dyck
27th November 2009, 14:37
Nog nooit zoveel wind
Weekend wordt kouder

Er is nog geen enkele maand zo winderig geweest als afgelopen november sinds het begin van de metingen in 1879. De wind haalde deze maand tot nog toe een gemiddelde van 5,4 m/sec. Voor de komende dagen wordt nog meer krachtige wind voorspeld. Het wordt ook kouder.

De forse wind is ook verantwoordelijk voor de erg zachte temperaturen van afgelopen maand, meldt Het Laatste Nieuws. De jachtige zuid- tot zuidwestenwind bracht warme lucht van boven de Atlantische Oceaan tot bij ons zonder dat die de kans kreeg af te koelen. Daarmee wordt november ook de tweede warmste ooit.

Vandaag zijn nog er buien, die vanaf de kust ons land binnentrekken. Die buien zullen kort en krachtig zijn, met lokaal onweer en harde rukwinden tot 70 km per uur. Na die buien wordt het droger, behalve aan zee waar de Noordzeebuien blijven hangen. Zon is er ook, een beetje, na de middag vooral. Maxima rond 10 graden.

Kouder

Vannacht blijft het grotendeels droog en ook de rukwinden gaan er uit, bij een 7 graden. Op de Ardense hoogten wordt het amper 3 graden. Koud dus!

En het zal nog kouder worden! In een westelijke stroming vanover de oceaan komt het ene regenfront na de andere naar ons land. Die zorgen niet alleen voor regen, maar dat gaat ook gepaard met een krachtige zuidwestenwind.

Zaterdag wordt het dus nat, met eerst gewone regen, en later buiige regen met zware rukwinden. Zondag is het in verhouding een stuk rustiger, met een matige wind, en droger weer in de namiddag. Na het weekend wordt het kouder, zo’n 8°. Maandag grijs en miezerig, dinsdag en woensdag buien en opklaringen.

bron: www.hetnieuwsblad.be

mijn mening:
Dit is nogmaals een voorbeeld van hoe ver wij de wereld al naar de maan hebben geholpen. Ze hebben ons gezegd dat de gevolgen van global warming zullen zijn in het 1ste stadium dat de weersomstandigheden en natuurfenomenen heviger en heviger zullen worden. Wel de windsnelheid wordt heviger en heviger en de temperatuur stijgt. Als het koud is dan is het extreem kouder. Vorig jaar sneeuwde het nu al en vroor het -10 in de Ardennen in de winter. Dat zie ik nu nog niet gebeuren maar het kan allemaal zo snel gaan. We zullen moeten zien zeker?