PDA

Bekijk de volledige versie : Beslissing Opel Antwerpen komt dichtbij


Marijke.Van.Sprengel
24th November 2009, 22:11
De Standaard 24 november 2009

General Motors (GM) zal zijn plan voor Opel/Vauxhall woensdag wellicht toelichten aan het stuurcomité en aan de ondernemingsraad. Het lot van Opel Antwerpen zou dan eindelijk duidelijk kunnen worden. De Opel-fabrieken in Bochum en in Kaiserslautern blijven alvast open. Dat heeft Nick Reilly, de topman van de Europese activiteiten van General Motors (GM), vandaag gezegd.
Reilly verklaarde vandaag dat 'onze mensen en de vakbonden' woensdag meer details zullen krijgen over de geplande herstructureringen bij Opel. Hij zei niet wanneer het nieuws publiek wordt bekendgemaakt, maar het lijkt onvermijdelijk dat dat vrij snel na de interne communicatie zal gebeuren.

De vestiging in Bochum zal alvast "een belangrijke site blijven", zei Reilly na een onderhoud in Düsseldorf met de president van Noordrijnland-Westfalen, Jürgen Ruttgers (CDU). Bochum is de op een na grootste vestiging van GM in Duitsland. Er werken zowat 4.800 mensen.

Ook de site in Kaiserslautern open blijven, beloofde Reilly tijdens een tournee langs de betrokken Duitse deelstaten. In Kaiserslautern moet wel personeel afvloeien. Er werken nu zo'n 3.300 mensen.

Eigen mening

Opel Antwerpen. Als men die twee woorden hoort denkt men bij zichzelf: 'Wat nu weer?' Er is altijd wel iets aan de hand.
Wordt het niet hoog tijd dat men een beslissing neemt en deze meedeelt? Zodat de mensen weten waar ze staan en aan hun toekomst kunnen denken.
Het moet verschrikkelijk zijn om in die onzekerheid te leven. Ze zijn hen allemaal een duidelijk antwoord verschuldigd. Dan krijgen ze weer te horen dat ze een nieuw model mogen bouwen, dan gaat het weer niet door, enz.

Ik hoop dat ze nu eindelijk een duidelijk antwoord klaar hebben voor alle partijen zodat men voor eens en altijd deze kwestie achter zich kan laten.