PDA

Bekijk de volledige versie : Treinongeval Bergen was gevolg van technische en menselijke fout


vincent.van.houtven
23rd November 2009, 21:01
Treinongeval Bergen was gevolg van technische en menselijke fout


photo news
BERGEN - Het voorbereidend officieel onderzoeksrapport naar het treinongeval in Bergen van vorige vrijdag besluit dat een overdreven snelheid, deels te wijten aan een mechanisch defect in de signalisatie en deels aan een menselijke fout, de oorzaak is van de ontsporing. Dat meldt het parket van Bergen.
Uit het rapport blijkt dat de borden bij het binnenrijden van het station, die een snelheidsbeperking van 60 km/u moesten aanduiden, niet werkten. Daardoor reed de trein het station binnen zonder te vertragen, met een snelheid van 150 km/u.

Daarnaast meent de expert dat de bestuurder, die de nodige ervaring had, de overdreven snelheid had moeten opmerken en spontaan aanpassen. Momenteel is de man nog niet in staat om ondervraagd te worden over de feiten.

Bijkomende onderzoeksdaden zullen snel volgen.


Bron: http://www.standaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=DMF20091123_058&subsection=3

Eigen mening:
De bestuurder kon niet weten dat er een snelheidsbeperking was, want het was niet aangeduid... Dat is dus normaal. maar de experts hebben wel gelijk. na jarenlang ervaring moet de bestuurder wel weten dat hij niet tegen 150km/h het station moet binnenrijden. het is dus gedeeltelijks onverantwoord van de treinbestuurder.