PDA

Bekijk de volledige versie : slimme dief verstopt geld onder vuilbak in toilet


Sanne Lievens
21st November 2009, 15:33
Een 28-jarige man dacht dat hij de ideale plaats gevonden had om het geld dat hij uit de kassa van een café had gestolen, tijdelijk te verstoppen. Hij legde het onder de vuilbak in het toilet, maar een alerte getuige en de politie konden de man ontmaskeren.

Stelen tijdens ruzie
De politie werd vannacht even voor 2 uur opgeroepen voor een ruzie in café 't Chauffeurke in Antwerpen. Even daarvoor was de uitbaatster al van achter haar toog gekomen om de opgehitste klanten buiten te zetten.

Terwijl ze dat deed, kroop een andere klant achter de kassa en roofde het geld. De uitbaatster had de man evenwel nog net van achter de kassa zien komen. Net op datzelfde moment kwam de politie aan. De verdachte klant bleek plots verdwenen te zijn.

Even later zat hij echter terug aan de bar. De politie fouilleerde hem, maar kon niets vinden. Hij had het pand niet verlaten, maar was wel naar het toilet geweest. Daar had hij het geld uit de kassa verstopt onder een vuilbak.

De man dacht slim te zijn, maar de getuigenis van een (nog) alerte cafécollega deed hem de das om.

bron hln
mijn mening: Hier moet je wel heel slim voor zijn. Als je een beetje logisch nadenkt, weet je toch dat als je in een cafe de kassa leegmaakt het toch wel iemand van de cafegangers het ziet. Zij zullen je altijd in het oog blijven houden en merken als je naar het toilet gaat met je buit en met lege handen terugkomt dat je je buit op het toilet hebt verstopt. Ook al verlaat je het cafe met je buit, in een cafe heb je genoeg getuigen waar waarschijnlijk wel iemand iets heeft gemerkt en een persoonsbeschrijving kan geven. Zo kan de politie je toch altijd opsporen en zullen ze je vinden. Kortweg, de kassa van een cafe leegroven terwijl er nog volk zit is niet slim en zeker niet om daarna nog eventjes te blijven en nog een pintje te drinken.

nick.moons
21st November 2009, 20:31
Deze man dacht dat hij slim bezig was, maar hij was blijkbaar vergeten dat er nog andere cafégangers zijn. Dus laat ons kort zeggen dat als je zoiets doet 2 keer moet nadenken en dat je beter stelen laat. En als je toch zo graag extra geld hebt, dan ga je beter een keer minder op café en spaar dan!