PDA

Bekijk de volledige versie : Fietsersbond blij met extra middelen voor fietsinfrastructuur


Yannick.Vissers
16th November 2009, 21:20
Fietsersbond blij met extra middelen voor fietsinfrastructuur



De Fietsersbond is blij met de budgetverhoging van 20 miljoen euro voor bijkomende fietsinfrastructuur. Dat meldt de Fietsersbond maandag in een persbericht. Hilde Crevits, Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken, kondigde afgelopen zondag in De Zevende Dag extra middelen aan.

Het geld is voornamelijk bedoeld voor ongelijkvloerse kruisingen van fietspaden met de rijweg. "Deze investeringen vereisen relatief weinig onteigeningen en kunnen bijgevolg snel gerealiseerd worden. Voor de fietsveiligheid vormen ze ongetwijfeld een meerwaarde", aldus Wim Depondt, voorzitter van de Fietsersbond, in het persbericht.

De realisatie en dus de uitvoering van de aansluitende fietspaden blijft volgens de Fietsersbond de achillespees van het beleid. Zo zouden de complexe onteigeningsprocedure en te weinig beschikbare mankracht bij het Agentschap Wegen en Verkeer obstakels zijn.

Daarom pleit de Fietsersbond onder meer voor een grotere verantwoordelijkheid voor het Agentschap Wegen en Verkeer. Ook moeten steden en gemeenten investeringsplichten opgelegd krijgen. Nu investeren sommige gemeenten te weinig in fietsinfrastructuur, zo luidt het in het persbericht.

Ook de federale regering moet haar steentje bijdragen in de onteigeningsprocedure door vrijwillige onteigeningen financieel te stimuleren en meer mankracht op de onteigeningsdienst te voorzien, zegt de Fietsersbond.

bron: DS 16/09/11

Het is te hopen dat deze fietspaden er snel komen, zodat het voor de fietsers toch wat veiliger wordt op de baan. In verkeersveiligheid investeren is toch wel de moeite waard, zeker als je dan zo'n tragische ongevallen als in dit weekend kunt vermijden.