PDA

Bekijk de volledige versie : Geheime foto's over dierproeven schokken Engeland


Véronique.Segers
11th November 2009, 16:17
woe 4-11-09
bron: HLN.be ; wetenschap

Geheime foto's over dierproeven schokken Engeland
Engeland reageert geschokt op foto's van konijnen in veel te kleine kooien en muizen met een gebroken rug. Een medewerker van een dierenrechtenorganisatie nam de beelden toen hij undercover werkte in Wickham Laboratories in het Engelse Hants.

De konijnen in het laboratorium worden gebruikt om een de anti-rimpelbehandeling Dysport, een concurrent van Botox, te testen. Daarvoor worden de beestjes in veel te kleine kooien gestoken en krijgen ze injecties in hun oren. Het enige wat ze nog een beetje kunnen bewegen zijn hun kopjes.

Ook maakte de medewerker schokkende beelden van muizen die met een gebroken rug in hun bak liggen nadat laboranten geprobeerd hadden hen te doden met balpennen.

Diepgaand onderzoek
De Britse overheid neemt de foto's alvast ernstig en heeft beloofd een diepgaand onderzoek in te stellen naar de praktijken.

De directeur van het laboratorium liet aan de Britse tabloid The Sun weten dat zij alleen dierproeven doen wanneer dat ook rechtvaardigd kan worden. Bovendien houdt hij rekening met het welzijn van de dieren en krijgt hij daarvoor regelmatig controles. (ka)



eigen mening :
Ik vind dit echt verschrikkelijk! Wereldwijd worden naar schatting jaarlijks 100 miljoen à 200 miljoen dierproeven uitgevoerd. Er moet dringend meer geïnvesteerd worden in onderzoek naar alternatieven. De overheid moet innoverend onderzoek dat niet teert op dierproeven ondersteunen en stimuleren.
Vanaf 2009 mag cosmetica in de Europese Unie niet langer getest worden op dieren. Cosmetica elders getest op dieren mag na 2013 niet meer verkocht worden in de EU.
Iedereen kan aan deze gruwel zijn steentje aan bijdragen. Koop geen cosmeticaproducten die op dieren werden getest. Wij als consumenten hebben alle macht om een einde te maken aan deze dierproeven. Dieren zijn veel meer waard dan een potje anti -rimpelcrème!!!