PDA

Bekijk de volledige versie : Google: toch niet zo objectieve zoekmachine!


Barst
7th October 2005, 22:53
Google kiest partij


De Taiwanese regering heeft zich beklaagd bij Google. Wie in Google Maps naar Taiwan zoekt, krijgt te zien dat Taiwan een Chinese provincie is. Terwijl het eiland al sinds 1949 niets meer met China te maken wil hebben, is het in al die jaren nog maar door 26 landen (vooral kleintjes als Tuvalu en Burkina Faso) erkend en heeft het geen zetel bij de VN. De onafhankelijkheid is dus dubieus, maar om het eiland dan maar bij China in te lijven, zoals Google doet, is weer het andere uiterste.

Google heeft niet gereageerd op de klachten uit Taiwan. Geen wonder, het bedrijf lijkt allang partij gekozen te hebben voor de Volksrepubliek. Al jaren censureert Google in opdracht van de Chinese overheid zoektermen als "Falun Gong" en "Democratie". Dan kan een beetje creatieve geschiedschrijving er ook nog wel vanaf.
Links

Radio Free Europe: http://www.rferl.org/featuresarticle/2005/10/671e0066-d3fb-42cc-a436-e63449539a49.html

Google Maps: http://maps.google.com/

Wikipedia: http://en.wikipedia.org/wiki/Political_status_of_Taiwan (Alles over de politieke status van Taiwan)]

Davy V.H.
13th October 2005, 02:18
Hehe... brengt die reportage van de BBC over Taiwan en China weer naar boven. Dat men met grote luidsprekers vroeger het "vaste land" China bestookte met politieke democratische slogans.

Toch wel raar dat zo een supermacht als China nooit echt een ultieme slag heeft gegeven om het eilandje terug te winnen. Het is voor hen nu eenmaal een doorn in hun communistische oog. Alhoewel ik denk dat van dat communistische gevoel steeds meer en meer het kapitalistische doorntje de overmacht krijgt en dat "communisme" maar schijn is om het volk koest te houden.