PDA

Bekijk de volledige versie : Maleisië gaat bos herstellen voor orang-oetan


Kristof.Vermeiren
28th October 2009, 12:27
KUALA LUMPUR - Maleisië gaat bomen planten op een deel van het eiland Borneo dat door houtkap is verwoest. De aanplant moet de natuurlijke leefomgeving van de orang-oetan herstellen. Dat heeft het Wereldnatuurfonds (WWF) woensdag gezegd.

De regering van de oostelijke deelstaat Sabah heeft deze week een overeenkomst getekend met het WWF om de komende vijf jaar een stuk bos van 967 hectare, gelijk aan vijftienhonderd voetbalvelden, te herbebossen.

Milieuactivisten zeggen dat orang-oetans, dwergolifanten, neushoorns, Maleise beren en andere dieren bedreigd worden, omdat hun leefomgevingen steeds vaker ten prooi vallen aan houthakkers en plantages.

Eerder deze maand kondigden de autoriteiten op Sabah aan dat bedrijven geen gewassen meer mogen planten in de buurt van rivieren, zodat dieren natuurlijke corridors tussen verschillende gebieden kunnen blijven gebruiken.

Bron: www.standaard.be (28 oktober 2009)

Mijn mening
Een prachtig initiatief. Er zijn al genoeg problemen in verband met het uitsterven van diersoorten door de opwarming van de aarde. Als de mens er dan nog eens voor gaat zorgen dat er nog meer diersoorten onder de categorie 'bedreigd' komen te staan, dan vind ik het fantastisch dat er organisaties zijn die ons hier attent op maken. Maleisië is hier een goed voorbeeld van dat organisaties zoals het WWF wel degelijk invloed kunnen hebben op een regering. 967 hectare (1500 voetbalvelden) is alleszins een mooi begin om diersoorten te beschermen, daar kunnen ze in vele landen nog iets van leren!