PDA

Bekijk de volledige versie : Minder Amerikanen geloven in opwarming aarde


liesbeth.poels
25th October 2009, 17:23
Minder Amerikanen geloven in opwarming aarde
kNACK 23/10/2009

Het aantal Amerikanen dat gelooft dat er solide aanwijzingen bestaan voor de opwarming van de aarde is het voorbije jaar drastisch gedaald. Ook steeds minder Amerikanen beschouwen de opwarming van de aarde als een ernstig probleem.

Dat blijkt uit een peiling van het gereputeerde Pew Research Center, dat tussen 30 september en 4 oktober verspreid over de Verenigde Staten 1.500 volwassen telefonisch ondervroeg.

Aanwijzingen
Circa 57 procent van de ondervraagden is van mening dat er solide aanwijzingen bestaan dat de gemiddelde temperatuur op aarde de afgelopen decennia is gestegen. In april vorig jaar was dat nog 71 procent en in 2007 nog 77 procent.

Op dit moment beschouwt 35 procent van de Amerikanen de opwarming van de aarde als een zeer ernstig probleem. In april vorig jaar was dag nog 44 procent en in 2007 nog 45 procent, meldt Pew.

Mens
Ook het aantal Amerikanen dat van mening is dat de klimaatverandering het gevolg is van menselijke activiteiten is gedaald. In 2008 was dat 47 procent, nu is het nog 36 procent.

Ondanks deze neerwaartse trend is ongeveer de helft van de ondervraagde Amerikanen voorstander van politieke maatregelen ter beperking van de CO2-uitstoot. Circa 39 procent is tegen

EIGEN MENING:
Moeilijk te begrijpen.....tot je een keertje ter plaatse bent. Veel Amerikaanse Staten kampen al sinds mensenheugenis met orkanen, zomerse hevige regenbuien en andere natuurverschijnselen waar wij, in onze contreien, nog maar net mee geconfronteerd worden. Ook is het 'maatschappelijk denken' van de Amerikaanse bevolking zeer oppervlakkig en bijzonder beïnvloedbaar door allerhande PR- en marketingtrukjes. Ik zou zeggen aan de nobelprijswinnaar President Obama, DRINGEND WERK AAN DE WINKEL! Opnieuw moet ik omtrent deze nobelprijs de krant 'La Libre Belgique' gelijk geven. De laatste nobelprijs is niet uitgereikt voor hetgeen de man al verwezenlijkt heeft, maar eerder voor de hoop die hij bestendigt om dingen verwezenlijkt te krijgen. Goede bedoelingen, maar wanneer zien we de resultaten? Duidelijk nog niet ivm het dossier 'global warming', zoals we aan de hand van de Amerikaanse opinie - samengevat in hogevermeld artikel- kunnen vaststellen. Dus, zoals La Libre het zei: President Obama, Nobel de l'espoir!

anouk.cornelissen
28th October 2009, 15:51
Ik ga akkoord met de mening van Liesbeth Poels. De nobelprijs is inderdaad een award die je krijgt gebasseerd op wat je al gedaan hebt en niet op wat je misschien gaat doen.

Verder is het belangrijk dat de Amerikanen stilaan beginnen te begrijpen dat de opwarming van de aarde echt is en niet fictie. Als we nu niet dringend iets gaan ondernemen zal de situatie alleen nog maar verergeren. Dit is niet zomaar een probleem dat je op de lange baan mag schuiven. We moeten nu al beginnen en het goede voorbeeld stellen voor onze kinderen en kleinkinderen. Als we dit niet doen dan zal de toestand van onze planeet in de toekomst nog 2 keer zo slecht zijn.

Vroeger besefte men niet hoe hard we de aarde aan het vernietigen waren. Nu weten we het wel. Het is niet verantwoord om nu ons hoofd in het zand te steken en te doen alsof we niet op de hoogte zijn van de ernst van de situatie.

Anouk Cornelissen