PDA

Bekijk de volledige versie : Nieuwe bemande vluchten naar de maan lijken plots weer ver weg


ines.van.hove
23rd October 2009, 14:15
Een onafhankelijk onderzoekspanel heeft de Amerikaanse president Barack Obama geadviseerd om voorlopig niet opnieuw mensen naar de maan te sturen. Ruimtevaartorganisatie NASA dreigt haar plannen dus voor onbepaalde tijd in de koelkast te moeten steken.

NASA zou volgens het panel over onvoldoende kapitaal bezitten voor bemande vluchten die verder gaan dan het internationaal ruimtestation ISS, waar onze landgenoot Frank De Winne nu de plak zwaait.

De onderzoekers stellen voor om te investeren in zwaardere raketten voor missies naar andere plekken (de manen van Mars,...).

Ze menen ook dat de tijd er rijp voor is om de vluchten naar het ISS te laten verzorgen door commerciële organisaties. Op die manier kan NASA zich op andere uitdagingen concentreren.

Bron : GVA - 23/10/2009

Mening : Ik vind het een slimme beslissing om niet nog meer mensen naar de maan te sturen. Er is al voldoende onderzoek gevoerd over deze plaats in het heelal. Het wordt tijd om andere planeten van naderbij te bestuderen. Ik vind het positief dat de wetenschap niet wil blijven stilstaan maar wilt evolueren in haar onderzoek.