PDA

Bekijk de volledige versie : VS keurt defensiebegroting van 680 miljard dollar goed


Barst
23rd October 2009, 01:33
VS keurt defensiebegroting van 680 miljard dollar goed


Het Amerikaanse Congres heeft tijdens een stemming in de Senaat de slotversie van de defensiebegroting voor 2010 goedgekeurd. Het gaat om een bedrag van zo'n 680 miljard dollar.


Compromis

De tekst werd aangenomen met 68 stemmen tegen 29 en is het resultaat van een compromis tussen het Huis van Afgevaardigden en de Senaat. De begroting sluit nauw aan op de wensen van het Pentagon.


Extra inspanning Pakistan

De tekst voorziet nieuwe maatregelen om de Amerikaanse steun aan Pakistan te controleren. Militair materieel dat naar dat land wordt verstuurd, moet beter traceerbaarzijn en Islamabad mag het "machtsevenwicht in de regio niet verstoren", aldus het Congres.


Loonsverhoging militairen

Militairen krijgen een loonsverhoging van 3,4 pct. Dat is een halve punt meer dan Defensie had gevraagd. Er wordt 7,5 miljard dollar geïnvesteerd in de training en uitrusting van de Afghaanse politie en het Afghaanse leger.

Het Amerikaanse antiraketverdedigingsagentschap krijgt 7,8 miljard toegestoken. De bouw van de F-22 van Lockheed en Boeing is op vraag van de regering-Obama geannuleerd.


Blog HLN, 23/10/09 (belga/vsv)