PDA

Bekijk de volledige versie : WWW-bedenker zegt sorry voor dubbele slash in 'http://'


Barst
20th October 2009, 18:04
Sorry voor dubbele slash in 'http://'


De twee schuine strepen aan het begin van internetadressen, de zogeheten dubbele slash, zijn eigenlijk overbodig. Dat zegt Tim Berners-Lee, die samen met de Belg Robert Cailliau de bedenker en grondlegger is van het World Wide Web (WWW). Berners-Lee is tegenwoordig directeur van het World Wide Web Consortium, waar hij toeziet op de ontwikkeling van het internet.


Veel gedoe

Hoewel de twee tekens gebruikelijk waren in programmeertalen toen begin jaren tachtig de basis werd gelegd voor het huidige web, had de 54-jarige Engelsman URL's eenvoudig zonder kunnen maken. Hij had destijds geen idee dat de twee tekens "zo veel gedoe" zouden opleveren, en biedt nu zijn excuses aan voor de verspilde tijd, inkt en papier die de overbodige slashes hebben veroorzaakt.


Blog HLN, 20/10/09 (sam)

jeroen.ooms@edu.khk.
25th October 2009, 14:49
Meestal als ik internetsites intik, gebruik ik die dubbele slash niet eens. Als je gewoon begint met www kom je toch ook op de juiste site uit. Ik snap dus de heisa rond die dubbele slash niet goed. Waarom zou je klagen over iets wat je eigenlijk helemaal niet hoeft te gebruiken. En zoveel tijd neemt het nu ook niet in beslag om eventjes twee schuine streepjes te typen. Ik vind daarom dat die mens zich daar niet voor hoeft te verontschuldigen