PDA

Bekijk de volledige versie : Winnaars & verliezers 29-08-2009


Barst
29th August 2009, 12:54
WINNAARS


1. Puma

Opnieuw ter been en sportief gekleed, iedereen was aangenaam verrast: daar was Fidel Castro weer. Zondag verscheen de 83-jarige ex-president van Cuba voor het eerst in veertien maanden opnieuw op tv. Hij leeft nog en zit blijkbaar ook nog keurig in zijn trainingspak. Pas enkele dagen later werd duidelijk dat de communistische leider niet alleen zijn supporters gelukkig had gemaakt. De grootste winnaar van deze verschijning is Puma. Het poemalogo op Castro's outfit was duidelijk zichtbaar. Als dat geen reclame is. En de Duitse fabrikant van sportkleding had nog maar net een opsteker van formaat gekregen vanwege de topprestaties van de Jamaicaan Usain Bolt, die zijn recordbrekende lijf van 1,96 meter en 86 kilogram ook al in Puma wurmt.


2. Tom Boonen

Duizend euro en hij is ervan af. De profwielrenner Tom Boonen is ondanks zijn derde cocaïneplasje tot nader order geen probleemgebruiker, besliste het parket in Turnhout deze week, en het stelde prompt een minnelijke schikking voor. Met de premie voor een tussensprintje in een of andere rondekoers zijn de kosten snel gedekt.


3. Jo Lernout

61 en just married, dan ben je een winnaar. Jo Lernout, de helft van Lernout & Hauspie, trok vorig weekend naar de Filipijnen om de wederhelft van de 37-jarige Annie Sison te worden. Tijdens het 'praalhuwelijk' kregen de tortelduifjes naar goede Filipijnse traditie bankbiljetten opgespeld. De riant uitgesmeerde reportage in Het Laatste Nieuws schoot de gedupeerden van L&H in het verkeerde keelgat. Zij wachten nog op hun biljetten.


4. Alex Mboweni

Amper twaalf en al een survivor, zo bleek deze week, toen Alex Mboweni na acht dagen zwerven in het Krugerpark in Zuid-Afrika ongedeerd werd teruggevonden. Samen met zijn familie was hij vanuit Mozambique op zoek naar een beter leven in Zuid-Afrika, toen hij verdwaalde in het reservaat waar bijna 150 soorten wilde dieren leven. Hij trotseerde olifanten en mieren. En bleef zich veilig verstoppen, acht dagen, tot hij zijn moeder hoorde roepen.



VERLIEZERS


1. Adidas

Daar is Fidel Castro weer. Zondag verscheen de 83-jarige ex-president van Cuba voor het eerst in veertien maanden opnieuw op tv. Hij leeft nog en zit blijkbaar ook nog keurig in zijn trainingspak.

Pas enkele dagen later werd duidelijk dat de communistische leider niet al zijn supporters gelukkig heeft gemaakt. De grootste verliezer van zijn verschijning is Adidas. De Duitse fabrikant van sportkleding had aan Fidel tot nu toe een fidele klant gehad, maar nu heeft de vroegere líder máximo blijkbaar voor concurrent Puma gekozen. Vreemd, want Adidas is toch nog steeds de sponsor van het Cubaanse nationale voetbalteam.

Misschien zijn ze bij Adidas ook wel stiekem tevreden met de overloperij, want Castro haalde in zijn trainingsplunje in Time ooit nog de zevende plaats op de lijst van slechtgeklede wereldleiders. En dat is niet echt reclame.


2. Mister 6

Hij heeft bijna 148 miljoen euro gewonnen en noemt zich toch een verliezer. De persoon die de megajackpot van de Italiaanse lotto heeft gewonnen, wil begrijpelijkerwijze anoniem blijven, maar toch liet 'de harde werker die nauwelijks rondkomt', alias Mister 6, per e-mail aan de krant Corriere della Sera weten helemaal niet happy te zijn met zijn fenomenale winst. Hij zegt compleet gek te worden van het idee en aan enorme angsten te lijden. Hij voelt zich schuldig en heeft nachtmerries. 'Zelfs de maffia is hier al geweest om mijn geld te halen.' Hij wil vluchten uit zijn dorp.


3. Frank VDB

De man heeft een abonnement op deze kolom. Deze keer dankt de wielrenner Frank Vandenbroucke zijn vermelding aan een auto-ongeluk. Hij reed maandagnacht zijn Mercedes in Michelbeke zo stuk dat hij zelfs geen vluchtmisdrijf kon plegen.


4. De Mexicaanse griep

Als het zo doorgaat, wordt de Mexicaanse griep een griepje als een ander. Onze alerte Belgische griepexpert Marc Van Ranst blijft waakzaam, maar geeft toe: 'Netto zouden er minder doden kunnen vallen dan bij de gewone griep.' Als het nu ook nog bruto meevalt...


DS, 29-08-2009