PDA

Bekijk de volledige versie : Vragen rond tunnel Oosterweel blijven


Barst
25th August 2009, 20:33
Vragen rond tunnel Oosterweel blijven


BRUSSEL - Het studiebureau Arup-Sum heeft in de namiddag zijn alternatief voor de zogenaamde Oosterweelverbinding voorgesteld aan een speciaal bijeengeroepen commissie van het Vlaams parlement. Arup-Sum stelt een tracé met een tunnel voor in plaats van de combinatie van een tunnel met de Lange Wapperbrug. Maar dat kan niet alle partijen overtuigen.


De Oosterweelverbinding moet de verkeersknoop rond Antwerpen helpen ontwarren. Maar het tracé met de Lange Wapperbrug is omstreden. In een door de Vlaamse regering bestelde studie kwam het studiebureau Arup-Sum met een eigen alternatief, dat nu in een nieuwe studie is uitgediept.

Arup-Sum stelt dat zijn tunneltracé technisch haalbaar is, goedkoper dan de Lange Wapperbrug en beter voor de leefbaarheid van de stad.


Niet overtuigd

Toch is niet iedereen daarvan overtuigd. Open VLD blijft erbij dat alleen het BAM-tracé een oplossing kan bieden. De meerderheidspartijen CD&V en N-VA spreken zich nog niet uit, maar hadden veel kritische vragen. SP.A is voorstander, net als Groen!. Ook Vlaams Belang vindt de Arup-Sum variant beter dan het BAM-tracé.

Later op de dag zal ook bouwbedrijf Noriant, dat was geselecteerd voor het BAM-tracé, uitleg geven aan de Vlaamse parlementsleden. Over twee weken komen actiegroepen die tegen de Lange Wapper zijn nog eens aan de beurt. En op 18 oktober mag de Antwerpenaar zich in een referendum uitspreken over de kwestie.


Blog DS, 25-08-2009