PDA

Bekijk de volledige versie : Winnaars & verliezers 14-08-2009


Barst
15th August 2009, 13:30
VERLIEZERS


1. Justitie

Lieden als Ashrak Sekakki, Dave Annemans en al die andere bajesklanten gaan tenminste nog tot handelen over om wat te doen aan de overbevolking in de gevangenissen. Ze maken zelf plaats of ze laten gsm's en steekwapens binnensmokkelen die gegadigden moeten helpen om de weg naar buiten te vinden, waar moeders of vriendinnetjes hen geheel belangeloos verder helpen. Het contrast is groot met de politiek: dat jammert veel, maar iets doen? Ho maar.

Maar de ontsnapte gevangenen van de laatste weken zijn niet de briljantsten onder het geboefte. De meesten van hen zitten alweer achter tralies. Nog goed dat Marokko zo vriendelijk is om een paar van die kostgangers over te nemen. Want de vrijgekomen cellen zullen nog van pas komen als het waar is dat de corruptie tot hoog in de top van de magistratuur is doorgedrongen.


2. Madonna

Sommigen hebben er veel geld voor over om een concert van Madonna te mogen bijwonen. Maar nog talrijker zijn zij die haar niet eens in de buurt willen. In Praag vrezen ze dat haar komst alleen maar voor overlast in het verkeer kan zorgen. De Polen zijn dan weer bang voor overlast in de ziel. Madonna treedt in Warschau namelijk nu zaterdag, op Hemelvaartsdag, op. De godvrezende Polen zullen deze blasfemie tijdens het concert bestrijden door met veel decibels het Poolse volkslied en katholieke gezangen ten gehore te brengen. Zo spaart Madonna een achtergrondkoortje uit.


3. Vogels

Vliegen hoort niet op een luchthaven. Toch niet voor hen die ervoor gemaakt zijn, de vogels. De lui die er op de luchthaven van Zaventem moeten op letten dat vliegtuigen niet tegen een zwerm vogels aan vliegen, plegen het gevogelte dat ze in hun netten vangen, weleens met knuppels dood te meppen. Allicht om de geluidsoverlast te beperken.


4. Spaarders

De banken hebben er wat op gevonden om hun winsten weer op te trekken: de spaarder minder rente betalen; één procent en wat centiemen, meer moet dat niet meer zijn. Het zijn barre tijden voor iedereen, meneer.



WINNAARS


1. Koning Albert

Het staatshoofd is niet meer van de jongsten, maar dat kan zijn reislust niet bederven. Hij heeft zich dus een nieuw jacht aangeschaft. Voor de kenners: een Technema 90 van de Italiaanse werf Rizzardi. Die is haast dubbel zo lang als de boot waarmee hij tot nu toe tijdens zijn vakanties gaat spelevaren. Het ding kost 4,6 miljoen euro, maar de vorst krijgt allicht een BV-korting bij de werf. Want inderdaad, hoe zouden wij anders de naam Rizzardi kennen? En de koning doet met zijn geld wat hij wil, nietwaar?

Ook wanneer hij voor het werk de hort op moet, krijgt Albert straks iets nieuws: een Airbus A330 die in Portugal wordt geleased. Overigens is dat een toestel dat vooral door het leger en de regering zal worden gebruikt. In dat vliegtuig - dat, pikant genoeg, ooit nog in Sabenakleuren vloog - kan een hoop volk mee. Of eventueel een boot.


2. Kim Clijsters

Het gebalde vuistje is terug: zonder veel moeite won Kim Clijsters haar eerste twee wedstrijden op het toernooi van Cincinnati. Het eerste succes van haar comeback laat veel vaderlandse basten van trots zwellen, maar in de VS trekt ze vooral de aandacht met haar status als working mom. Een moeder die aan toptennis doet, zijn ze daar niet gewend. Zullen die even schrikken wanneer ze tijdens de Olympische Spelen van 2012 ook vrouwen in de boksring zien opduiken. Niet om met een bordje een nieuwe ronde aan te kondigen, maar met bokshandschoenen aan.


3. Frank Vercauteren

De enige voetbaltrainer ter wereld die niet voor ontslag moet vrezen, hoe slecht zijn ploeg ook speelt, is interim-bondscoach Frank Vercauteren. De Rode Duivels mogen dan knullig hebben verloren tegen de Tsjechen, Vercauteren kan zijn contract uitdoen tot eind dit jaar, wanneer Dick Advocaat het roer zal overnemen. In afwachting bekijkt die het wel een beetje vanuit de verte.


4. Televisiekijkers

Niet minder dan drie nieuwe televisiezenders komen er straks in het analoge aanbod van Telenet bij. Alleen Bruce Springsteen moet zijn liedje aanpassen: het is niet langer '57 channels and nothing on', maar zestig kanalen waar niets op te zien is.


DS, 14-08-2009