PDA

Bekijk de volledige versie : Nieuwe televisiezenders op de kabel


Barst
13th August 2009, 10:59
Nieuwe televisiezenders op de kabel


BRUSSEL - Dit najaar komen Exqi Plus, de kinderzender VTM Kzoe en Discovery Channel op de analoge kabel.


Als alles goed gaat, kunt u dit najaar drie nieuwe televisiezenders bekijken via de analoge kabel. Dat maakte Telenet gisteren bekend op een inderhaast georganiseerde persbijeenkomst. Een van die nieuwe televisiezenders is niet bepaald een verrassing: Exqi Plus is de nieuwe algemene zender van Alfacam-baas Gabriel Fehervari. Die liet eerder deze maand al in deze krant verstaan dat er een akkoord gesloten was met Telenet. 'Wij willen Telenet bedanken voor deze kans', zei Fehervari, 'maar nu begint het verhaal pas echt'. Als startdatum stelt hij eind november voorop, 'al kan het altijd gebeuren dat die datum wordt uitgesteld'.

De tweede nieuwe zender op de kabel is wél een verrassing. VTM Kzoe - spreek uit: 'Kazoe' - wordt de nieuwe kinderzender van de Vlaamse Mediamaatschappij. Die zal, naast VTM, 2BE en Jim, vier analoge zenders in haar portefeuille hebben. De zender zal geen nieuw kanaal gebruiken en deelt, alvast in eerste instantie, een kanaal met de financiële-nieuwszender KanaalZ, net zoals Canvas en Ketnet.

De derde nieuwe zender op de kabel wordt de documentairezender Discovery Channel, die met Vlaamse voice-overs zal werken. Binnenkort zal ook Vlaamse content aangemaakt worden. Discovery Channel was al digitaal te bekijken.

Er is wegens technische beperkingen maar een beperkt aantal plaatsen op de analoge kabel. En dus moet een aantal zenders verdwijnen naar de digitale decoder om plaats te maken. Dat zijn, om technische redenen, niet overal dezelfde twee. 'Uit het pakket ARD, WDR, RAI, TRT en CNBC verdwijnen gemiddeld twee zenders per klant naar het digitale basisaanbod', aldus marketingdirecteur Saskia Schatteman van Telenet.


DS, 13-08-2009 (Kristof Hoefkens)

wim leenaerts
13th August 2009, 12:42
De derde nieuwe zender op de kabel wordt de documentairezender Discovery Channel, die met Vlaamse voice-overs zal werken. Binnenkort zal ook Vlaamse content aangemaakt worden.
Oeh, zeer goed nieuws :)
Kan ik tijdens de reclames tijdens een film eens naar iets anders zappen dan Rtv (ook wel verrassend interessant soms) :cool:
Sowieso komen daar wel interessante programma's op (check: Myth Busters, Brainiac en How It's Made), dus dat is wel een aanwinst. Nu nog hopen dat ik dit jaar überhaupt de tijd ga hebben om af en toe eens rustig in de zetel te zitten :rolleyes: