PDA

Bekijk de volledige versie : Recordaantal EHBO-cursisten


Barst
27th July 2009, 02:49
Recordaantal EHBO-cursisten


BRUSSEL - In 2008 heeft het Rode Kruis zo'n zesduizend mensen eerste hulp aangeleerd.


De vernieuwde cursusformule van de humanitaire organisatie Rode Kruis blijkt aan te slaan. De organisatie heeft nooit zoveel lesuren 'eerste hulp' gegeven als vorig jaar.

Voordien kregen cursisten hun opleiding in één lange lessenreeks. Sinds vorig jaar is dat opgedeeld in een eerste lessenreeks van twaalf uur, waarin de basistechnieken worden aangeleerd, en een tweede reeks van nog eens twaalf uur, voor wie zich verder wil verdiepen.

Op die manier heeft het Rode Kruis vorig jaar 12.052 lesuren georganiseerd. Dat blijkt uit het jaarverslag van de organisatie. Naar schatting komt dat overeen met zo'n zesduizend cursisten.

'De opsplitsing in twee delen heeft de drempel zeker verlaagd', verklaart Fons Martens, de opleidingsverantwoordelijke van het Rode Kruis. 'Vroeger zagen mensen ertegenop een lange opleiding te volgen. Nu is de stap om zich in te schrijven kleiner geworden. Het valt trouwens op dat velen na de basisopleiding ook nog de vervolgcursus volgen. Daarmee hebben ze evenveel gedaan als in de oude formule, maar was de drempel lager.'

'De cursus is inhoudelijk ook aantrekkelijker geworden', zegt Martens. 'Vroeger waren er meer theorielessen. De opleiding is nu veel praktijkgerichter. De basistechnieken worden veel meer al doende aangeleerd.'


Blog DS, 27-07-2009 (pl)