PDA

Bekijk de volledige versie : Winnaars & verliezers 04-07-2009


Barst
4th July 2009, 16:36
VERLIEZERS


1. David Beckham

Van de Britse voetballer David Beckham was al bekend dat zijn licht vrouwelijke trekken geen twijfels mochten laten rijzen over de soliditeit van zijn heteroseksuele gezindheid. Toen hij in 2007 bij de Amerikaanse ploeg LA Galaxy ging spelen, zo stelt een eerstdaags te verschijnen boek, werd hij op nog een andere manier het slachtoffer van verwarring. In een restaurant waar hij met zijn nieuwe ploegmaten een steak ging nuttigen, weigerde een kelner hem een glas wijn. Beckham kon namelijk geen identiteitsbewijs voorleggen om zijn volwassenheid aan te tonen. In de VS mogen minderjarigen namelijk geen alcohol drinken.


2. Jurgen Verstrepen

Van Vlaams parlementslid Jurgen Verstrepen was al bekend dat zijn zelfbeeld niet strookt met zijn positie binnen zijn partij, LDD. Vandaag laat zijn baas, Jean-Marie Dedecker, daarover in deze krant andermaal geen twijfel bestaan. Eerder ontzegde hij hem al het voorzitterschap van de LDD-fractie en ontsloeg hij diens medewerker Terry Verbiest (ex-van alles en voortaan dus ook ex-Verstrepen). Bij de eedaflegging in het Vlaamse Parlement, dinsdag, durfde alleen Christian Van Eyken (Union des Francophones) nog een glaasje met hem te nuttigen.


3. Ronald Biggs

Van de Britse gangster Ronald Biggs, nu 79, was al bekend dat zijn gezondheid te wensen overlaat. Dat hij andermaal in het ziekenhuis belandde, vond de Britse minister van Justitie Jack Straw geen reden om hem vervroegd vrij te laten. Biggs bleef lang op vrije voeten doordat hij een kind had verwekt bij een Braziliaanse schone, waardoor Brazilië, waar hij naartoe was gevlucht, zijn uitlevering weigerde. Uiteindelijk kwam hij uit eigen beweging terug. Maar met oud en gebrekkig zijn verdien je de vrijheid niet, vindt Straw, er hoort ook nog berouw bij.


4. Karen Mulder

Van het Nederlandse ex-topmodel Karen Mulder was al bekend dat niet alles is wat het lijkt. Er is namelijk een plastisch chirurg in het geding. Zelfs in die mate dat mevrouw Mulder, die in Parijs woont, hem zozeer bestookte met 'agressieve telefoontjes', dat de Franse politie haar arresteerde.



WINNAARS


1. Tom Boonen

Het moet nog beginnen en hij heeft al gewonnen. En dat zal het ook zo'n beetje zijn, want laten we eerlijk zijn, de Ronde van Frankrijk winnen zit er voor Tom Boonen niet in. Maar hij wint al door te mogen meedoen. Al overkwam het Boonen slechts in een moment van zwakte, toch vonden de organisatoren van de Tour diens cocaïnegesnuif geen goed voorbeeld voor de jeugd. Maar het arbitragehof van het Franse Olympische Comité achtte dat geen reden om hem uit te sluiten.

In extremis repte Boonen zich dus naar Monaco voor de start van de Tour. Of nee, hij was daar al. Hij woont daar zelfs. Toch hoopt premier Herman Van Rompuy dat Boonen 'ons land nog heel veel genoegen doet'. Want ook de premier weet uit eigen ervaring dat deelnemen belangrijker is dan winnen.


2. Peter Hernou

Kinderen zouden er een draai om de oren voor krijgen, maar de Belg Peter Hernou is er in Keulen wereldkampioen mee geworden: knoeien met het melkschuim op de koffie. In Keulen deelden ze prijzen uit voor het maken van kunstige tekeningen in het schuim van een caffe latte. Het enige wat Hernou graag snuift, voor zover bekend, is het aroma van versgezette koffie. Dat een landgenoot de beste ter wereld is in Latte Art, doet onze premier vast ook heel veel genoegen.


3. Neusjes

Hoe ze precies heten of waar ze vandaan komen, blijft wat in het ongewisse. Maar een ding is zeker: de neusjes ('cuberdons') van confiserie Geldhof uit Eeklo zijn de beste. Daarom kregen ze een officiële erkenning als streekproduct. Ze moeten trouwens in de streek blijven, want transport daarbuiten tast de versheid aan. Het zijn eigenlijk suikerbommetjes, maar in een moment van zwakte zwicht iedereen ervoor, zo lekker!


4. Peter Fox

Of het u heel veel genoegen zal doen, is niet zeker, maar kenners beslisten dat het liedje Haus am See van de Duitse hiphopper Peter Fox de zomerhit van 2009 wordt. Bij wijze van service aan de lezer herinneren we eraan dat 'See' in het Duits 'meer' betekent, en niet 'zee', zoals we in een moment van zwakte kunnen denken, want dat is in het Duits dus 'Meer'. (mr)


DS, 04-07-2009