PDA

Bekijk de volledige versie : Israël bouwt 50 nieuwe huizen in kolonie


Barst
30th June 2009, 16:50
Israël bouwt 50 nieuwe huizen in kolonie


Israël zal vijftig nieuwe woningen bijbouwen in de nederzetting Adam op de Westelijke Jordaanoever. De constructie maakt deel uit van een plan om tot 1.450 wooneenheden bij te bouwen. Die moeten kolonisten huisvesten die weg moeten uit de illegale buitenpost van Migron. De vijftig nieuwe huizen maken deel uit van de 190 woningen die in een eerste fase gebouwd zullen worden.


Het uitlekken van de informatie viel samen met het bezoek van de Israëlische minister van Defensie Ehud Barak aan Washington. Het Witte Huis dringt onder Barack Obama aan op een volledige stopzetting van de Israëlische bouwactiviteiten in de bezette gebieden.

Volgens de Israëlische krant Haaretz zal Barak de Amerikaanse regering vertellen dat een volledige stopzetting niet mogelijk is en zal hij twee mogelijke compromissen voorstellen: een tijdelijke bevriezing van een drietal maanden, of de bouw in de kolonies beperken tot hoogbouw. De Yesha Council, een overkoepelende raad van gemeenteraden van nederzettingen op de Westelijke Jordaanoever, keurde het idee van een tijdelijke bevriezing af als 'tactische trucjes'.

De Palestijnse president Mahmoud Abbas herhaalde maandag dat de vredesonderhandelingen met Israël niet hervat worden zolang de uitbreiding van de nederzettingen doorgaat.


DS, 30-06-2009 (bar)