PDA

Bekijk de volledige versie : Unicef lanceert nieuwe campagne...


Pieter Ysebaert
4th October 2005, 22:15
Unicef lanceert een campagne om het lot van kinderen in oorlogsgebied aan de kaak te stellen. Dat gebeurt met een schokkend animatiefilmpje waarin een smurfendorp wordt gebombardeerd.

Bedoeling is om duidelijk te maken hoe oorlog en geweld het leven van kinderen ontwrichten. "De campagne is schokkend, maar misschien zal ze zo de mensen wakker schudden", redeneert Unicef.

Als rode draad in de campagne wordt de aandacht gericht op kinderen in Burundi. Twaalf jaar burgeroorlog hebben daar meer dan 200.000 slachtoffers geëist.

"De basisstructuren voor sociale zorg zijn weggevallen waardoor honderdduizenden kinderen geconfronteerd worden met ziekte en geweld. Er zijn duizenden kindsoldaten en straatkinderen, honderdduizenden wezen en kindarbeiders, en ga zo maar door", zegt Barbara Jamar van Unicef Burundi.

Unicef wil met de campagne geld inzamelen voor een project voor de kinderen in Burundi.

Spot te bekijken op VRTNIEUWS.NET (http://www.vrtnieuws.net/nieuwsnet_master/versie2/nieuws/details/051004Unicef/index.shtml#)
De volledige campagne is te bekijken op de website van UNICEF (http://www.unicef.be/campagne/nl/)

Vrtnieuws.net, 4 oktober 2005

Barst
7th October 2005, 08:22
Bush vreest islamitisch wereldrijk


Een radicaal islamitisch wereldrijk van Spanje tot Indonesië. Dat is de vrees van VS-president Georges Bush als de terroristen het in Irak halen.


De Irakezen spreken zich op 15 oktober in een referendum uit over een nieuwe grondwet. Een belangrijke datum in het tijdschema dat uiteindelijk naar de terugtrekking van Amerika uit Irak moet leiden. Ondertussen spreekt Bush stoere taal, want in eigen land daalt de steun voor de oorlog. In Irak sneuvelden al bijna 2.000 Amerikaanse militairen.

Bush redeneert dat, als de radicale islamisten het in Irak halen, de gematigde regimes in de andere moslimlanden als dominostenen zullen vallen. ,,De terroristen zien Irak als het eerste front in de oorlog tegen de menselijkheid. Wij moeten Irak zien als het eerste front in de oorlog tegen terreur.'' De Verenigde Staten vielen Irak binnen aan het hoofd van een coalitie, omdat het land volgens Washington massavernietigingswapens had. Van die wapens is geen spoor teruggevonden.

DS, 07-10-2005 (ap, bvp)