PDA

Bekijk de volledige versie : Crisis doet afvalberg slinken


stijn.neefs
14th June 2009, 18:12
Stortplaatsen en verbrandingsinstallaties in Vlaanderen verwerkten in het eerste kwartaal van 2009 in totaal 931.000 ton afval. Dat is 12 procent minder in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar, zo becijferde de Openbare Vlaamse Afvalstoffenmaatschappij (OVAM) op vraag van De Zondag.

De daling is vooral te danken aan een daling van het bedrijfsafval, maar ook het huishoudelijk afval kent een terugval. Dat is in het eerste kwartaal namelijk met gemiddeld 1,5 à 5 procent gedaald, afhankelijk van de regio.

Woordvoerder Jan Verheyen van OVAM wijst erop dat stortplaatsen dit jaar - 'in deze uitzonderlijke economische omstandigheden' - geen uitzonderlijke vergunning meer krijgen voor het verwerken van brandbaar bedrijfsafval. Die vergunningen werden uitgereikt wegens een gebrek aan capaciteit bij de verbrandingsinstallaties, maar nu is er capaciteit genoeg. 'Er werden al vier stortplaatsen tijdelijk gesloten zodat er meer afval naar de verbrandingsovens gaat', aldus Verheyen.

Bron: http://www.nieuwsblad.be/Article/Detail.aspx?articleID=DMF14062009_004

Zowaar, de een zijn dood is de ander zijn brood. Vergelijking: de crisis als dood en ecologie die met het brood gaat lopen. Mooi toch, elke negatieve kant heeft ook z'n positieve kant (in tijden van examens misschien een leuke gedacht...).