PDA

Bekijk de volledige versie : Alsnog ingehaald door het noodlot


Barst
12th June 2009, 14:57
Passagier van Franse Airbus alsnog ingehaald door het noodlot


BRUSSEL - In Oostenrijk is een vrouw die de gecrashte vlucht net gemist had, bij een auto-ongeval om het leven gekomen.


De 64-jarige Johanna Ganthaler en haar echtgenoot Kurt kwamen vorige week enkele minuten te laat aan op de luchthaven in Brasilia voor de vlucht naar Parijs. Daardoor konden ze niet meer mee met vlucht AF447 van Air France en moesten ze een latere vlucht nemen. Achteraf bleken die luttele minuten hun leven te hebben gered.

Een week later sloeg het noodlot alsnog toe, toen het echtpaar na de landing in het Duitse München besloot om van daaruit met de auto naar hun huis in Italië te rijden. In het Oostenrijkse Kufstein kwam hun wagen op het verkeerde rijvak terecht, waardoor ze tegen een vrachtwagen aan botsten. Voor Johanna kon de hulp niet meer baten, haar echtgenoot verkeert in kritieke toestand.

De zoektocht naar slachtoffers van de gecrashte Airbus is inmiddels uitgebreid tot het West-Afrikaanse Senegal, want de stroming kan de lichamen al zo ver hebben meegevoerd. Gisterochtend moest een Australische Airbus van hetzelfde model als het neergestorte toestel van Air France een noodlanding maken, nadat er vuur was uitgebroken in de cockpit.


DS, 12-06-2009 (ivm)