PDA

Bekijk de volledige versie : Brits stadje telt maar liefst 18 kinderen met zelfde afwijking


Barst
26th May 2009, 15:08
Brits stadje telt maar liefst 18 kinderen met zelfde afwijking


In het Britse Corby wonen maar liefst 18 kinderen die misvormde ledematen hebben. De oorzaak zou niet bij de ouders liggen, maar bij de giftige stoffen die enkele staalfabrieken vrijgaven in de periode waarin de kinderen geboren werden. Dat schrijft The Daily Mail.


Iedereen kent iedereen in Corby. Toen in maart 1996 bekend raakte dat Mandy Thorpe bevallen was van een baby met een misvormd handje, probeerde de andere inwoners haar zoveel mogelijk te steunen. Niemand kon toen voorspellen dat er nog meer kinderen met afwijkingen zouden geboren worden.

Susan McIntyre was een van de personen die Mandy steunde na de geboorte van haar baby. Maar toen haar zoon Connor een paar maanden later geboren werd, bleek ook hij een misvormd handje te hebben. Volgens de statistieken heel uitzonderlijk in een gemeenschap van 60.000 inwoners, waar normaal slechts één baby met misvormde ledematen geboren wordt in drie of vier jaar.

Nadien werd ook Joy Shatfords zoontje in december van dat jaar geboren met een misvormd handje. In maart 1997 was Kerri Nathwani hetzelfde lot beschoren.


Giffen

Niemand van de families geloofde nog in het lot en was er zeker van dat er meer aan de hand was. Het enige wat deze families verbindt, is de plaats waar ze wonen: Northamptonshire. Van erfelijke afwijkingen kon zeker geen sprake zijn.

De 18 kinderen werden geboren met afwijkingen aan de ledematen. De families denken dat er giffen vrijgekomen zijn bij het ontginnen van de oude staalfabrieken. Al de kinderen werden verwekt in de periode tussen 1985 en 1999 wanneer de ontginningswerken plaatsvonden.

Veertien kinderen hebben afwijkingen aan een of beide handen, twee kinderen hebben een klompvoet, er is er zelfs eentje met twee klompvoeten. Dan is er ook nog een kind met een misvormde heup en een te kort been. Twee kinderen hebben ook leerproblemen.


Geen tweede kind

Toch is er geen bewijs voor de eventule giftige stoffen en dat maakt het voor de ouders nog moeilijker de handicap van hun kind te aanvaarden. Bovendien heeft het veel van de ouders aangezet om geen tweede kind meer te nemen. "Als het in ons bloed zit, dan was de kans groot dat ook mijn volgende kind een afwijking zou hebben", aldus een van de ouders.


Blog HLN, 26/05/09 (ka)